EU valet närmar sig med stormsteg

EU valet närmar sig med stormsteg. Vi fortsätter att öka temperaturen i valrörelsen och den 26 maj ska inte en enda sosse sitta kvar på soffan.

Det viktigaste från veckan som gått. Nu är tempot högt och det har varit en händelserik vecka. Här är några nedslag från en bra vecka i vår valrörelse. Nu höjer vi takten och hittar nästa växel. För mycket står på spel.

Stefan Löfven var tydlig i veckans partiledardebatt: EU-valet en folkomröstning om högerextremism. 
Det är därför avgörande att vi fram till valdagen ägnar all kraft att få alla Socialdemokrater att gå och rösta. Igår kväll passerade vi riktigt imponerande 100 000 samtal i kampanjen, men det räcker inte. Nu ökar vi tempot! ( (På område efter område får det förödande konsekvenser när högerextrema ges inflytande. Några exempel på hur och var vi ska ta den kampen från senaste dagarna: ( (ONSDAG. EU ska ha en hög ambition i klimatomställningen. Vi ska aldrig ge en tum åt de klimatförnekar som finns långt ut på högerkanten men samtidigt får inte klimatpolitiken slå orättvist och ojämlikt på de som har minst. I onsdags presenterade vi därför förslaget att EUs forskningsprogram ska användas riktad till rättvis klimatomställning. ( (TORSDAG. Om högerextrema får makt slår det alltid mot vanligt folk. Sverigedemokrater ser Ungern och Viktor Orban som förebilder och just Orban har drivit en aggressiv politik mot arbetstagare. I denna intervju från i onsdags beskrivs Ungerns nya slavlag  som slår hårt mot vanlig arbetare. Vi går tillval på motsatsen: att stoppa lönedumpning och skapar trygga jobb. ( (FREDAG. Kvinnors rättigheter och jämställdheten står på spel när högerextrema går fram. Vi går till val på ökad jämställdhet och säkra rättigheter över Europa. Idag presenterade vi viktigt förslag om krav på jämställd EU-kommission. ( (Varje dag blir det tydligt vad som står på spel och att vi Socialdemokrater är de som såväl på hemmaplan som i Bryssel tar kampen mot högerextrema. Vår partiordförande ramar in det bättre än någon annan i vår fantastiska valfilm som vi ska fortsätta sprida varje dag fram tills den 26 maj.
 
” 16 dagar kvar till valdagen. Varje dag räknas.
” Delta på dörrknackning och ta med en kompis. kontakta din lokala s-organisation för att veta var och när det arrangeras. Ta med en kompis. 
Tillsammans ser vi till att ingen stannar hemma på soffan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.