Kriget mot knark dödar

Kriget mot knark dödar. Så är det och det beror på de stora ekonomiska vinster som tillverkning och försäljning ger. Kriget mot knarket på Filippinerna fortsätter. Presidenten Duterte inledde ett krig mot knarket som även gett upphov till blodiga strider. Människor har dödats inför detta mellanårsval. Under åren han varit president har även många dödats i själva knarkkriget. Så sker även i många länder där knarket produceras men även knarket dödar många. Här kommer två artiklar om detta från Omni

%Ï MELLANÅRSVALET I FILIPPINERNA Enligt officiella beräkningar har minst 20 människor dödats och 24 skadats i våld som kopplas till dagens mellanårsval i Filippinerna. Tidigt i morse då vallokalerna just öppnat skadades nio personer i en skjutning vid en vallokal på ön Jolo i södra delen av landet.

President Rodrigo Duterte har ett brett stöd och kan efter mellanårsvalet även få kontroll över landets senat.  Jag röstade för många av de kandidaterna som får stöd av president Duterte för hans regering gör sitt jobb, säger väljaren Myrna Cruz till AFP.
Hon säger att hon stöder Dutertes politik och anti-drogkampanj, men vill se ett slut på våldet och dödandet.

%Ï MELLANÅRSVALET I FILIPPINERNA I dag hålls mellanårsval i Filippinerna där landets president Rodrigo Duterte förväntas öka sin makt.
Totalt röstar man om 18 000 politiska ämbeten och hälften av landets senatsplatser, skriver AFP.

Sedan Duterte valdes till president 2016 har han inlett ett hårdfört krig mot narkotikan  och tusentals människor har förlorat livet i utomrättsliga avrättningar. Flera människorättsorganisationer har fördömt Dutertes politik.
Opinionsmätningar inför valet visar dock på medvind för presidenten. I en mätning gjord i början av maj klassade 72 procent av invånarna hans regering som väldigt bra , skriver CNN. Slut citat.

Det skulle vara intressant att veta hur många människor som dör för att man brukar narkotika. I USA dog över 50000 av överdoser, knappt 13000 av heroin, bara för att ta några exempel. Jag tycker personligen att presidenten tog till väl hårda dag men vet inte heller hur läget är i Filippinerna på drogfronten.

2 kommentarer

  1. Jan Hägglund

    Det är bra att du håller frågan om knarket, och behovet att bekämpa knarket, levande. Detta även om frågan någon gång kan vara komplicerad. Men striden måste ändå tas – MOT knarket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.