KD,s Ebba Bush Thor beredd att förhandla med SD

KD,s Ebba Bush Thor beredd att förhandla med SD. Nu kommer sanningen fram om KD och deras politik även om man hörde att de ske. Hon har brutit överenskommelser tidigare, som energiöverenskommelsen. Hon sa före valet inget samarbete och inga förhandlingar med SD. Det höll inte heller. Partiledaren har intervjuats eftersom det är deras dag i Almedalen och säger där vad vi alla har sett och hört att man är beredd att förhandla med SD. Det kunde man misstänka redan under valrörelsen trots att man sa att det var alliansens politik som gällde. Nu väntar vi bara på att Moderaternas Ulf Kristersson ska säga de samma.

Det blev ju sant redan i december när M och KD redan då tog stöd av Sverigedemokraterna och drev igenom en budget trots att det inte fanns någon regering. Det är för mig inte märkligt att den kristna högern är beredd att förhandla med ett parti som har rötterna bland nazismen och inte har en politik där människorna är lika mycket värda. Det gäller inte bara aborter utan även människor med en annan sexuell läggning.

Så här rapporterar Omnis podd
%Ï OMNIS PODDINTERVJUER Alliansen kommer inte att kunna återuppstå och bli som den var förut  och i det läget måste ett nytt beslut fattas. Det säger Ebba Busch Thor i Omnis politikpodd Regeringen framför allt .

 Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, jag är beredd att sitta ner och samtala och förhandla med Sverigedemokraterna, säger KD-ledaren i podden.
Men trots att Busch Thor är redo att förhandla med SD tror hon fortfarande inte på Jimmie Åkessons idé om ett konservativt block. Hon säger att hon aldrig har hört SD-ledaren definiera sitt parti som ett klassiskt konservativt parti.

I intervjun tar Busch Thor lyssnaren genom hela det historiska politikåret. Samtalet handlar bland annat om valframgången, upp- och nedgången i opinionen, M-KD-budgeten och abortfrågan.
Lyssna på hela intervjun med Ebba Busch Thor via länkar som finns i Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.