Boris Johnsson förbereder för avtalslös Brexit

Boris Johnsson förbereder för avtalslös Brexit. Frågan är om han får med sig hela partiet då den tidigare finansministern jobbar för att slippa detta och för samtal med Labour. Jag tror att Storbritannien fått en ledare som kommer att leda landet in i en ohållbar sits. Jag tippar att han kommer inte att reda ut detta och då finns chansen att Labour kommer till makten. Johnsson beter sig som en kopia av Donald Trump. Han möblerade om mycket i regeringen och frågan är om det kommer att hålla. Jag lägger in två artiklar från Omni i bloggen och de kommer här.

%Ï STORBRITANNIENS FRAMTID Boris Johnsons ministrar har varit aktiva i brittiska medier under söndagen, och det samlade budskapet har enligt The Guardian varit att förberedelser för en stökig skilsmässa är högsta prioritet.

Enligt vice finansminister Rishi Sunak har man börjat turbo-ladda  för att lämna EU utan ett utträdesavtal på plats.
 Detta är nu regeringens första prioritet, säger han och intygar för Sky News att Storbritannien kommer att ha råd.

Finansminister Sajid Javid meddelar samtidigt att betydande extra finansiering  kommer att skjutas till arbetet med förberedelserna i veckan.
Det ska bland annat räcka till en av landets största informationskampanjer någonsin, för att göra både medborgare och företag redo för en hård brexit, samt anställningar och översyn vid landets hamnar för att avstyra överbelastning.

Regeringens krav på EU är alltjämt att riva upp den nödlösning för frågan om gränsen till Irland som Theresa May och EU förhandlat fram i sitt utträdesavtal, som parlamentet röstat ner tre gånger. Michael Gove är den minister som har utsetts som ansvarig för förberedelserna

Gove och Javid ingår i krigskabinettet  som ska verkställa brexit till 31 oktober
Att planera för en avtalslös brexit är prio nummer ett 

%Ï STORBRITANNIENS FRAMTID Den tidigare finansministern Philip Hammond ska ha hållit privata möten med Labours talesperson i brexitfrågor, Keir Starmer, i syfte att försöka stoppa premiärminister Boris Johnson från att genomföra en avtalslös brexit. Det skriver The Guardian.

Mötena skedde kort efter att Hammond sa upp sig själv från finansministerposten. The Guardian erfar att de tidigare politiska motståndarna, Hammond och Starmer, ska ha kommit överens om att arbeta tillsammans med andra parlamentariker under sommaruppehållet, däribland tidigare Toryministrarna Oliver Letwin och Dominic Grieve, för att ta fram den bästa planen för att skjuta ner ett no deal   scenario.

Starmer bekräftade under lördagen att flera partiöverskridande möten har hållits sedan Boris Johnson tog sig an 10 Downing Street.
 Det arbetet kommer intensifieras under sommaren, säger han.

Storbritannien ska lämna EU sista oktober. Boris Johnson har varnat för att det kan bli ett avtalslöst utträde om han inte får omförhandla Theresa Mays avtal med EU.  slut citat Omni. Jag tycker att allt detta som händer i Storbritannien att de fått en regering som inte vill göra rätt för sig mot andra länder och det kommer att ge stora sår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.