Rättegången mot Asap Rocky börja idag

Rättegången mot Asap Rocky börja idag. Det har varit mycket snack och prat om häktningen men den kom till för att han inte skulle lämna landet. Hörde i TV att G.W person läst hela undersökningen. Kan tyckte den var bra att man gått igenom allt men att man gjort den mer genomgripande än vad som var vanligt. Det har även varit mycket prat om att USAs president blandat sig i men han verkar inte fatta att vi har ett rättssystem som inte politiker bladat sig i ärendet. Han verkar inte fatta att man inte kan köpa sig fri genom borgen. Jag har som vanligt hittat mycket läsvärt i Omni som kort redovisar vad det handlar om och nu kommer det tre stycken i rad.

%Ï POLITISKA SPELET OM ASAP ROCKY Trumps engagemang för Asap Rocky är olikt hur amerikanska presidenter brukar agera. Det anser flera USA-experter som har intervjuats i svenska medier. Enligt Jan Hallenberg, forskningsledare på Utrikespolitiska institutet, är det dock typiskt för populister. Presidenten försöker vinna enkla politiska poänger genom att ge sig in i frågan, säger han Dagens Nyheter.

Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, är inne på samma linje. Han säger till Svenska Dagbladet att agerandet handlar om att vinna svarta väljare.  Det kan naturligtvis vara positivt för honom, säger han till SvD.

Men den strategin kommer inte fungera, anser Merrick Tabor, amerikansk statsvetare vid Stockholms universitet, som Aftonbladet har talat med. Han menar att svarta väljare ser igenom Trumps engagemang.
 Det är egentligen, om man kan använda ordet, idiotiskt, säger han till tidningen.

%Ï ÅTALET MOT ASAP ROCKY Filmer från den misstänkta misshandeln i Stockholm för en månad sedan, sms från Asap Rockys assistent och krossade glasflaskor lär hamna i fokus under rättegången mot artisten som börjar i dag, skriver TT. Just filmerna och sms:en skulle också kunna fälla artisten  bland annat eftersom assistenten skrivit att någon i sällskapet tagit upp en flaska från gatan och krossat den mot personen .
Förhandlingen i Stockholms tingsrätt börjar klockan 9.30 i dag och pågår i tre dagar.

%Ï POLITISKA SPELET OM ASAP ROCKY Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven för första gången kritiken som Donald Trump riktat mot Sverige efter samtalet mellan de två ledarna om Asap Rocky.

Jag är väldigt besviken på Stefan Löfven för att han inte kan agera. Sverige har svikit USA:s afroamerikaner , twittrade Trump
 Jag har ingen anledning att gå i dialog med Trump om det här, säger Löfven som svar på kritiken, i en intervju med Allehanda.

Statsministern tror inte att fallet kommer att påverka relationen med USA på sikt och säger att han var tydlig mot presidenten.
 Jag var väldigt tydlig med att det svenska rättsväsendet inte är förhandlingsbart, det spelar ingen roll vem som ringer eller twittrar, säger han till tidningen. Slut citat Omni och nu är det tre dagars rättegång och så kommer säker domen men nog kan det ta ytterligare några dagar

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Det har börjat framkomma en hel del om (de påstådda) offrens bakgrund. Bl. a. at de ev. fått uppehållstillstånd i Sverige på felaktiga grunder. Så mycket för det svenska rättssystemet. Jag vill inte kritisera Trump för att han står upp för landets egna medborgare. Det är ju mer än vad svenska (vänsterliberala) politiker gör.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      I stort sett finns en bred uppfattning att politiken ska inte lägga sig mål i domstolarna och Carl Bildt skrev en debattartikel om detta i någon av de större tidningarna i USA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.