Har avslutat Nolia vid 16 tiden idag

Har avslutat Nolia vid 16 tiden idag. Jag gjorde lite annorlunda än tidigare idag. Jag satt inte lika länge på vissa montrarna som tidigare. Jag gick runt på alla platser och ställde vissa frågor om hur affärerna gått. I de två nyaste ishallarna gick jag inte idag då jag gjort det tidigare. En stund dock hos bro och tak och hos montern och OxyG som har bakterier för rening av avlopp. Lite besviken att inte vår VA chef besökte företaget vars system jag tror är på helt rätt väg för att förändra små avlopp och reningsverk.

Tyvärr är det så att allt nytt motarbetas av de som bara ser nuvarande system som den enda ekonomiska lösningen och tror inte på något nytt. Däremot har deras hemkommun Gislaved det under prövning och detta för att se hur det fungerar. Jag tycker den kommunen ska äras för den vill och vågar pröva nya sätt att ta hand om skiten  för att använda samma ord som Swoosh som rensar avlopp använder. Jag tror inte heller någon fastighetsägare vill smutsa ner vattnet där man bor. Jag har i alla fall köpt två en och halvliters förpackningar idag och en sedan tidigare på Caravan center.

Det här är en stor utmaning både för kommunerna och fastighetsägarna så att det inte blir åtgärder som är så dyra för folk att de inte har råd och det går inte heller att göra detta genom att kommunalisera och dra ut avloppsledningar. Ni som tror och vill ta reda på mer kan ringa företaget och gäller det kommuner kommer de gärna för att vida detta för politikerna och tjänstemännen sim tyvärr vill fortsätta som de alltid gjort. Jag tror kommunen kan ringa kollegorna på Gislaveds kommun.

För att inte göra detta för långt har jag frågat minst 20 idag hur affärerna går och de som var i den byggnad som innehåller de gamla hallarna var det ingen som klagade på affärerna men var besviken på den negativa kampanjen som VK bedrivit enligt dem både på nyhetsplats och i en krönika. Ute på fältet var inte alla lika nöjda med affärerna på plats medan serveringarna hade enligt andra utställer sagt att det var jobbigt. I ishallarna där det är mycket mat önskade man att affärerna kunnat gå bättre. Så negativt som media speglat Nolia var man inte. Nu gör väl styrelsen sin utvärdering men många som var lite negativa på de stora grejerna menade att man fick många kontakter som kan ge affärer. Inte så tokigt som det speglats däremot de som säljer de stora och dyra maskinerna var inte nöjd med affärerna på mässan men har fått kundkontakter.

2 kommentarer

  1. Tom Juslin

    Självklart är det medias fel att antalet utställare på Nolia nästan halverats på några år. Du tycks fortsätta köra Trumps stil med fakenews…

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag redovisade vad utställarna sa och så står det i bloggen. Inte trodde jag att du skulle säga att dessa utställare ljuger för du gör det när du säger att jag kör med falska nyheter. Det innebär att jag tappat förtroendet helt för dig. Det står jag för när du skriver så i en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.