Vilken soppa det blivit runt Brexit

Vilken soppa det blivit runt Brexit. Storbritanniens premiärminister tvingades mer eller mindre avgå när hon inte fick med sig parlamenetet på det avtal som förhandlades fram med EU. Johnson som efterträdde henne är på väg mot att lämna utan avtal. Han verkar mer eller mindre tror att han styr ett land som liknar kolonitiden då man kunde göra som man vill i andra länder. Jag tycker det är märkligt med världens nya ledare samtliga kommen ur en höger som är mer eller mindre märklig. De vill inte lösa de problem som finns både när det gäller klimatet och frihandeln.

Det började med Donald Trump en man som man ser vill vara med och själv bestämma och han har lämnat stora viktiga samarbeten. Vi har högern i Europas gamla öststater som inte kan samarbeta inom EU om bland annat flyktingfrågorna. Så har vi Brasiliens president som vill vara en kopia av Donald Trump i Sydamerika och som till och med kan offra en av jordens lungor nämligen regnskogen i Amazonas. Nu vill Johnson i Storbritannien inte att parlamentet ska få diskutera Brexit och få tid att göra detta och så springer han till den gamla damen Drottning Elisabeth som också är född och skolad i en tid när man levde på att plundra andra länder. Johnsson tycker jag är fullständigt blind över vilket läge han sätter Storbritannien i genom att driva en Brexit utan avtal och vilka konsekvenser det får för Britterna. Det finns hur mycket som helst att läsa om detta men jag väljer en notis från Omni som ser ut så här.

”STORBRITANNIENS FRAMTID Brittiska tidningars förstasidor lyfter i dag det ramaskri som landets premiärminister utlöste i och med planen han lanserade i går om att hålla parlamentet stängt.

Boris Johnsons drag beskrivs som ett riskfyllt spel. Till exempel rubriksätter högerorienterade The Times att premiärministern satsar allt  och kvällstidningen Daily Express väljer uttrycket tärningen är kastad .

Ett återkommande bildval är ett foto på Boris Johnson som håller upp knytnävarna som inför ett slagsmål. Det signalerar att en kamp inleds och tabloiden The Sun ger premiärministern smeknamnet Ballsy Boris , alltså tuffa eller modiga Boris. Slut citat

Så här konstigt beter sig högern i Storbritannien och det har smittat sig lite hos SD i Sverige även om de just nu inte driver att Sverige ska lämna EU. EU tror jag har en viktig roll att ta på sig när det gäller klimatfrågorna som är en ödesfråga och jag är imponerad av Tysklands Agneta Märkel men även i Tyskland men även där finns en extremhöger som är ganska stora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.