Cyklisterna och deras trafikvett

Cyklisterna och deras trafikvett. Ja där finns oerhört mycket att säga. Glädjande tog polisen tag i det ofog som finns på Kungsgatan genom delar av centrala stan där det råder förbud att cykla vissa tider. I det fallet sa också polisen att de tyckte skyltarna var rätt utformade. Jag är även helt säker på att kommunens tjänstemän vet hur skyltar ska utformas. Jag vet inte om det är synfel, dålig läsförståelse eller om man inte kan vägmärkena. De hade bötfällt ett antal cyklister men om det blir slut på cyklandet när det är förbjudet vet jag inte.

En annan sak är att cyklisterna håller på att tro att de har samma företrädesrätt som gångarna har på ett vanligt övergångsställe. Igår var det nära att det hänt en olycka när jag med bilen passerade ett övergångsstället så kom en cyklist med full fart och körde rätt ut i gatan. En sak är helt säker och det är att hade jag haft en bil bakom hade den kört på mig bakifrån då jag var tvungen att tvärnita.

Det här är stora problem på många övergångsställen men jag tycker själv att det är sämst vid övergångsställen in mot Universitet. Där cyklar man precis som om man ägde vägen och har inte lärt sig att visa hänsyn dessutom har många telefonen på och hör därmed dåligt. Nu är det inte straffbart på annat sätt tror jag om man inte orsakar en olycka men ska man nå målen om mindre olyckor måste något göras när det gäller cyklisternas beteenden. Det finns ju kameror för hastigheten för bilister och det behövs nog kameror på andra områden inom trafiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.