Boris Johnson får inte något nyval

Boris Johnson får inte något nyval. I natt förlorade han än en gång en votering om ett nyval. Jag vet inte om han vunnit en enda gång en votering i parlamentet. Han har tidigare fått i uppgift av parlamentet i en lag att begära mera tid. Det skiter han fullständigt i och envisas med att säga att man ska lämna den 31 oktober med eller utan ett nytt avtal. Vi får väl se hur han nu går vidare men han beter sig som vilken höger diktator som helst. Han bryter mot en lag som parlamentet tog bara för några dagar. Så här skrev Omni strax efter midnatt.

*STORBRITANNIENS FRAMTID Det brittiska parlamentet röstade som väntat ner premiärminister Boris Johnsons förslag om nyval i natt. Under den högljudda debatt som föregick omröstningen inskärpte Johnson sin hållning att inte be EU om mer tid  även om man inte enats om ett avtal vid utträdet den 31 oktober. Detta trots att en lag trädde i kraft under måndagen som förbinder Johnson att be om mer tid om inte ett avtal nås.

 Jag kommer inte att be om en förlängning. Det brittiska folket har fått nog, sa han och tillade att han kommer att förbereda sig för ett EU-utträde förhoppningsvis med ett avtal men även utan om så krävs , sa Johnson.
Premiärministern anklagade även Labourledaren Jeremy Corbyn för att ducka ett nyval av rädsla för att förlora. Något Corbyn förnekade.

 Även om vi är ivriga att få till ett nyval är vi inte redo att utsätta vårt samhälle för katastrofen som en hård brexit skulle innebära. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.