Hur många flyktingar ska vi ta emot

Hur många flyktingar ska vi ta emot. Svt text hade följande rubrik . Spricka inom S om invandringspolitiken . Det som diskuteras är inte invandringen utan flyktingar. De tog sedan upp att det är flera Socialdemokrater som vill sätta tak för invandringen och begränsa asylrätten, enligt SVT Nyheter. Sedan skrev man att Förslagen har gett upphov till en intensiv debatt inom regeringspartiet .

Sedan skriver man följande S-kommunalråden i Eskilstuna (Jimmy Jansson) respektive Norrköping (Lars Stjernkvist) vill se en betydligt stramare flyktingpolitik  Där har man rätt och det är antalet flyktingar det gäller och inte invandrare.

Andra inom socialdemokratin håller fast vid den mer generösa linjen. -Man tror att det finns plats för ett visst antal människor, så är det ju inte, säger riksdagsledamoten Elin Lundgren  slut citat. Men jag tycker kommunalråden har rätt och att de följer vad Stefan Löfven sagt. Vi kan inte ta emot flyktingar i samma omfattning som 2015/16.

Vi har hela tiden sagt att man måste enas inom EU för Sverige och Tyskland kan inte ta emot lika många som under den stora strömmen. Vi måste självklart tycker jag sätta en gräns hur många vi klarar av. De som får ta emot flyktingarna är ju kommunerna och det är lika självklart att det är kommunalråden som kan bedöma hur mycket man klarar av. Kommunerna har det jobbigt ekonomiskt så där behövs spara på många områden och staten måste ta ansvar för flyktingarna ekonomiskt.

Sedan har jag inte hört att det skulle vara stora diskussioner i partiet. Det är klart att Sverige kan inte ta emot hur många flyktingar som helst. Man har redan i riksdagen beslutat om mål med antalet flyktingar. När det så asylrätten ska det självklart kunna förändras beroende hur situation är i deras hemländer. Om de blir flyktingar av ekonomiska skäl innebär inte det automatisk får asyl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.