Thomas Cooks på väg mot konkurs

Thomas Cooks på väg mot konkurs. Det ser inte bättre ut om media nu har helt rätt. Om jag förstått det rätt så äger bolaget också Ving så risken finns att de dras med i ett sånt fall. Vi har oftast åt med Ving under tiden vi reste till Thailand och har alltid varit mycket nöjda med både flygbolaget och med Ving. Om det nu händer så är det säkert många resenärer som har mycket svårt att ta sig hem. Det har visat sig tidigare att det finns inga som helst garantier om ett bolag försvinner i en konkurs. Jag har sett två artiklar om detta i Omni som jag redovisar här och de gör en sammanfattning kort om vad som stått i andra media. Så till Omnis två artiklar om problemet. Hur det blir med Svenska Ving vet jag inte för det är ägaren som ev. konkar. Vi får nog bara vänta och se

”RESEJÄTTEN THOMAS COOKS KRIS Brittiska Vingägaren Thomas Cook hotas av konkurs. Klockan 10.00 under söndagsförmiddagen väntas ett krismöte om den akuta pengabristen i bolaget. Om ingen lösning nås kan konkursen vara ett faktum i morgon.

Redan nu förbereder brittiska luftfartsmyndigheten, Civil Aviation Authority, för platt fall. Om Thomas Cook kollapsar kan över 150 000 britter bli strandsatta på semesterorter runt om i världen. Den eventuella planen att flyga hem dem, den största hemtransporten av brittiska medborgare sedan andra världskriget, går under namnet Project Matterhorn , skriver SR Ekot.

Thomas Cook lyckades på lördagskvällen få till en förhandling med Storbritanniens regering och potentiella investerare, med förhoppningen om att få till ett avtal i elfte timmen för att undvika kollaps. Enligt Financial Times källor är flera intressenter inblandade i förhandlingarna  allt från bolagets långivare till dess underleverantörer.

”RESEJÄTTEN THOMAS COOKS KRIS Vingägaren Thomas Cook har inte lyckats skrapa ihop de ytterligare 200 miljoner pund som krävs utöver räddningspaketet på 900 miljoner pund för att bolaget inte ska braka samman. Det uppger en källa för AFP.

I går mötte representanter för resejätten potentiella investerare, däribland den brittiska regeringen, för att vädja om en räddningsplanka. Enligt AFP-källan är intresset minst sagt svalt från privata investerare vilket gör att allt hopp nu står till staten. Men även där väntas man gå bet. Enligt uppgifter till The Times är det osannolikt att regeringen kommer att träda in som finansiär.

Thomas Cook har omkring 21 000 anställda. Skulle bolaget kollapsa riskerar hundratusentals resenärer att bli strandsatta. Slut med citaten från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.