Friidrott bästa TV sporten

Friidrott bästa TV sporten. Jag njuter av VM i friidrott och speciellt när Svenskar vinner vilket diskuskastaren Daniel Ståhl gjorde igår. Men såg jag inte fel, så även om vi tyckte han kastade dåligt tror jag att han hade de tre längsta kasten och var den ende som kastade över 67 m. Längderna blev inte som väntat men det var bra ändå men när man ska kasta långt ska det vara bra vind men station är inomhus med ett tak och kylanläggningar så jag tycker Ståhl gjorde en jättebra tävling och stod pall för favorittrycket och är alltid en glad vinnare Grattis Daniel Ståhl du är världens bäste diskuskastare.

Det var också första gången under dessa VM tävlingar man såg lite publik på läktaren annars har det i stort sett varit tomt. Jag har sett de flesta tävlingarna men tycker att det är fel att de arrangeras i Quatar som behandlar kvinnor så illa dessutom är intresset lågt på hemmaplan. Det är för varmt för tävlingar som hållits utomhus som maraton och de två distanserna för gångarna. Väl tränade idrottare mer eller mindre kollapsar av utmattning. Det gjorde även en av mina favoriter nämligen Jakob Ingebrigtsen från Norge där det vara en av dem som hade med utgången att göra men här hade etioperna kört musten ur direkt så han hade ingen spurt kvar och stöp i mål och vann gjorde Muktar Edris. De andra två av Bröderna Ingebrigtsen hade inget med täten att göra.

Damernas höjdhopp blev nog den bästa höjdhoppstävlingen någonsin när två hoppare klarade 2:04 och den nyss fyllda 18 återigen kvinnan från Ukraina Mahuchikh pressade ryskan Lasitskene men gav upp sedan ryskan klarade 2:04 i första. Nytt juniorvärldsrekord blev det ändå för Ukrainskan. Hon blir nog världsmästare. Helt väntat vann Norges Warholm 400m häck och trots sin ungdom vann han sitt andra guld på distansen. Det var även många fina andra finalhopp men du får söka reda på resultaten på annan plats

Sist men inte minst tycker jag bäst om friidrotten som bästa TV sport och på SvT där man inte snackar ihjäl grenarna med de tävlar och det är så skönt att slippa alla dessa reklaminslag då det är tävlingarna man vill se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.