Trump han kan inte styra Erdogan

Trump han kan inte styra Erdogan. Erdogan fick Trump med sig för att börja krig mot de grupper som finns i ett område nära Turkiet och främst Kurderna. Nu har Trump mer eller mindre ångrat sig när världens opinon väder sig mot kriget och när flera länder har beslutat sig för att sluta sälja vapen till Turkiet. Nu är stora massor av Kurder på flykt så att de inte ska slaktas.

Trump har sagt att han ska införa sanktioner om man begår brott. Det vet han att de gör med Erdogan men det skiter Trump i nu. Han ska rensa området och gör det för att hans popularitet ska öka och tyvärr stärker han sin popularitet. Det är märkligt att det Turkiska folk hyllar en diktator. EU bör en gång gör alla säga nej till ett medlemsskap. Vi har redan för många länder som man inte skulle ha släppt in då de inte ens kan ställa upp och ta emot flyktingar. Det är dåligt gjort att släppa in länder som tex Ungern.

Tack vare vad Erdogan ställt till med så har runt 800 tillfångatagna IS krigare/anhängare kunnat fly. Det innebär att Erdogans krig nu medför att terrorister åter kan börja sitt krig för att återigen kunna bilda ett kalifat. Erdogan hjälper därmed IS och att Trump bidrar till detta är ett totalt misslyckande från USA,s sida och ett helvete för hela mellanöstern. Då tvingas man åter till ett krig mot IS för det trodde man inte då man hade en falsk förhoppning att de var besegrade.

Nu sent i går kväll kom ny information och det är att Syrien kliver in i kriget för att stoppa Erdogans trupper och därmed hjälpa kurderna. Det är kurderna som berättat detta och man måste komma ihåg att Syrien de har sitt stöd från Ryssland. Att USA gav klartecken för Erdogans krig ger att den krutdurk som finns i mellanöstern har tänts på och den har kort stubin har vi sett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.