Sanningens ögonblick för Boris Johanson

Sanningens ögonblick för Boris Johanson. Nu ska han pröva om det avtal han kom överens med om EU duger. Spekulationerna är många om det kommer att godkännas eller inte. Det hänger nog enbart på några röster tror experterna. Han har ju en del så kallade vildar som är de som uteslutits av Torys. Blir det inget OK idag kan frågan skjutas upp och eller bli ett Brexit utan några avtal. Omni har en artikel idag om vad som händer.

”STORBRITANNIENS FRAMTID
Den kallas superlördagen . För första gången sedan 1982 och Falklandskriget samlas det brittiska parlamentet nu på en helgdag. Den här gången ska parlamentarikerna rösta om huruvida de godkänner premiärminister Boris Johnsons utträdesavtal ur EU eller inte.

Så här ser dagens schema ut, enligt Reuters.
”Parlamentet samlas 09.30, svensk tid.
”Johnson håller tal i parlamentet, vilket följs av utfrågning.
”10.30. Debatt, först tänkt att vara i 90 minuter men den tidsgränsen har sedan tagits bort.
”Omröstningar i parlamentet.
Omröstningen möter ett av kraven för att utträdesavtalet ska bli giltigt. Ny lagstiftning måste också godkännas i parlamentet innan sista oktober för att avtalet ska få grönt ljus.

Mellan nu och då väntar dock en rad hinder. Talmannen avgör under lördagen vilka tilläggsförslag från oppositionen som ska tas upp till omröstning. Ett av tilläggsförslagen som har störst chans att gå igenom skulle kunna skjuta upp den avgörande omröstningen några dagar.

Det syftar till att hindra konservativa från att blockera the Benn Act   lagen om att premiärministern måste be om en förlängning vid risk för hård brexit  och väntas få stort stöd från Labour-ledamöter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.