Vilken kanonmatch av Björklöven i går borta mot Mora

Vilken fantastiskt match av Björklöven. Jag hade fel i tipset men hoppades på seger. De tog tag i matchen som man ska göra. Full far från första nedsläpp och snabbt blev det 2-0 till Löven. Mora spelare berättade för hur man skulle spela då man visste hur Löven spelar. Det räckte inte Moras kunskaper till och man gjorde några missar av Lövens stress och det tog man vara på från Lövens sida. Ett exempel var när det blev ett skott som gick mot kortsidan dom Mora inte han en tänka och inte heller deras målvakt som är en bra målvakt men Lövens spelare dunkade in i mål.

Märkligt var att Mora inte bytte målvakt förrän inför sista perioden då det stod 6-0 till Björklöven. Jag har sett många av Lövens matcher sedan 1964 och en hel del bortamatcher främst sedan det blev möjligt att se bortamatcherna. Jag har inte C more men på seniorboendet där jag bor visas alla Lövens matcher om inte de två som sköter TVn är och ser matchen live. I vilket fall som helst är det sällan man ser ett lag som Björklöven spelat så bra och totalt utklassat hemmalaget. Det jag minns bäst är när de slog Färjestad borta året det blev guld.

Jag ska inte ge några speciella rosor till någon enskild spelare utan det var en riktigt bra laginsats. Tyckte det bara var lite otur att de fick tag i en puck när det var gott om spelare framför mål, och de kunde göra sitt enda mål som det inte fanns chans för Cannata att ta. Jag måste än en gång säga att det var en bra match och kul att se att de förändringar man gjorde när Tyler Vesel kom var bra och gett resultat. Det är kul att se att det fungerar bra eller mycket bra med tre righatare i en kedja. Det blir roligare och roligare efter i stort sett varje match förutom matchen mot Almtuna.

Nu vill jag inte se en ny sömngångarmatch på söndag mot Karlskrona. Gasen i botten från start visade sig bra och sedan var matchen nästan över då man inte bjöd på något utan i stället gick för fler mål. Jag vet om jag tippar seger i morgon eftersom hoppet har fungerat bra. Hoppas att det blir mycket folk på söndag som hjälper till att heja på laget och efter matchen såg man ett bra beteende av laget när man åkte och tackade Lövenklacken.

Jag hoppas verkligen att Hjelm stannar för det ser ut dom att han får ett kontrakt för hela säsongen om han vill. Jag tycker han har skött sitt jobb utmärkt och har varit mycket duktig när skadelistan varit för stor på backsidan och det dröjer nog ett tag innan Hellström har tummen hel och kan komma tillbaka. Fortsätter man som igår mot Mora kommer det att bli många fler segrar under säsongen och inget ännu är klart för man har bara spelat en fjärdedel av grundseriens matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.