Skärp er VK och ljug inte i rubrikerna

Skärp er VK och ljug inte i rubrikerna. Jag blev mycket förvånad när jag slog upp VK,s nättidningen. Anledningar var att jag legat och lyssnat på sändningen från dagens fullmäktige främst för att kunna höra debatten om byggandet på Brinken. Det gick igenom med stor majoritet till och med två tredjedels majoritet. Då skriver VK så här i rubriken och jag citerar ordagrant. Svagt stöd för detaljplanen runt Brinkvägen  slut citat.

Jag lyssnade på debatten och hela voteringsprossen. Där hade både vänstern, arbetarepartiet, miljöpartiet och Sverigedemokraterna slagit sig ihop i en ny höger/vänster politikgrupp i ett ärende som gäller Umeås utveckling och krävt återremiss. Men för detta hade de för få röster för att få en minoritesåterremiss. Det har krävts en röst till för detta eftersom majoritet hade en majoritet bestående mer än två tredjedelar vilket är en kvalificerad majoritet.

Då skriver VK i rubriken som ska locka till läsare och tala om vad som står i artikeln. Jag tycker det är grovt gjort att påstå att när mer än 2/3 röstar på ett förslag att det är ett svagt stöd i fullmäktige. Det här visar att man på VK har ett oerhört stort behov av att utbilda de som skriver rubriker. 2/3 räknas för att upplysa VK kvalificerad majoritet. Läser inte rubriksättare vad som skrivs i artikel finns det mer att önska för Kerstin Eriksson skrev hur det var.

2 kommentarer

  1. Jan Hägglund

    Hej.
    Vi i Arbetarpartiet var inte emot att bygga på Brinken. Det vi vill är att det framöver ska tas fram en plan för att kartlägga hur grönytorna på de omkringliggande områdena, och Tvärån, ska kunna förbli grönytor. Men Arbetarpartiet var inte emot att bygga på Brinken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.