Kommer Trump att inse allvaret i det han gjort

Kommer Trump att inse allvaret i det han gjort. Det gäller det spår som visar att han agerat i Ukraina för att få landet agera mot Bidéns son. Det är flera som nu sagt sig beredda att vittna och jag lägger ut 4 olika artiklar om 4 olika personer som sagt att de ska vittna. Artiklarna är från Omni som jag citerar här.

”RIKSRÄTTSPROCESSEN Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare John Bolton har kallats in för att vittna i riksrättsutredningen mot den amerikanska presidenten, skriver New York Times. Bolton ska ha blivit djupt oroad av vad han uppfattade som ett försök av Trumps innersta krets att manipulera hållningen mot Ukraina för egna politiska vinster.

John Bolton kan bli ett nyckelvittne i utredningen. Hans underordnade har vittnat om att Bolton var arg över försöken att pressa Ukraina. Två advokater kallades även in till förhör samtidigt som Bolton, och planen är att de ska hållas nästa vecka

”RIKSRÄTTSPROCESSEN Överstelöjtnant Alexander Vindman heter mannen som har hamnat i rampljuset i riksrättsprocessen mot Donald Trump  men vem är han? Det försöker flera medier att bena ut. Vindman föddes år 1975 i den ukrainska delen av dåvarande Sovjetunionen och kom till USA som treåring. Han talar båda ryska och ukrainska, skriver NPR, och han pluggade på Harvard.

Som vuxen har han jobbat på den amerikanska ambassaden i Ryssland och Ukraina. Han har också arbetat sig uppåt i den amerikanska armén, steg för steg, och är nu medlem i USA:s nationella säkerhetsråd där han ger råd till Vita huset om frågor som rör Europa. Som medlem i rådet lyssnade han på Donald Trumps telefonsamtal med Ukrainas president Volodymr Zelenskyj, skriver ABC News.

Donald Trump har utan belägg anklagat honom för att vara en Trump-kritiker och andra republikaner har insinuerat att han kan vara en spion för sitt hemland, skriver New York Times. I förhör har Vindman själv beskrivit sig som en amerikansk patriot.
 Jag har en djup uppskattning för amerikanska värden och ideal  och kraften i friheten, säger han.

”RIKSRÄTTSPROCESSEN Den tillförordnade amerikanske Ukraina-ambassadören Bill Taylor kan vara redo att vittna offentligt om USA:s misstänkta påtryckningar mot Ukraina i en kommande riksrättsprocess mot Donald Trump. Det uppger en källa nära Taylor för CNN.

Taylor har redan förhörts bakom stängda dörrar i samband med den förberedande utredningen. Hans vittnesmål uppges ha varit ett av de mest besvärliga för president Trump, då han i sitt öppningsanförande sa att det fanns ett klart samband mellan beslutet att hålla inne med militärt bistånd och kraven på att demokraten Joe Bidens son skulle utredas.

”RIKSRÄTTSPROCESSEN USA:s president Donald Trump anklagas för att ha pressat sin ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj  och allt tyder på att han också är skyldig. Det skriver National Reviews Jonah Goldberg i en analys.
Han menar att Trump är överbevisad och det smartaste han kan göra nu är att erkänna och ber om ursäkt. Det skulle också göra det lättare för republikanerna i senaten att försvara honom i en kommande riksrättsprocess, enligt Goldberg.
Ju längre presidenten försvarar en lögn, desto fler amerikaner kommer att ogilla att ha blivit förda bakom ljuset , skriver han.

Washington Posts Aaron Blake konstaterar att till och med Trumps egen kandidat till rysk ambassadör John Sullivan tycks anse att presidenten har gått över gränsen.
Det råder ingen tvekan om att Trump begärde en utländsk utredning av en politisk motståndare , skriver Blake.

Det var sista citatet från Omni. Jag tycker det är märkligt hur denne Donald Trump agerar. Det finns en artikel för något halvår sedan i en amerikansk tidning som visade på hur många gånger Donald Trump ljuger. Nu sägs det att ett avtal om handelsförbindelserna är snart klara men man är tveksam om man ska skriva under detta då man inte litar på Trump. Jag skulle tror att det är samma sak med Nordkorea.

Så här skrev Expressen den 18 April
Sedan han blev president i Januari 2017 har han ljugit eller spridit vilseledande information inte mindre än 10,000 gånger, enligt Washington Post. Den här artikeln var i Expressen i April månad och där hette det i rubriken att han ljög 29 gånger om dagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.