Uppdaterad Det har ljusnat betydligt ännu mer på hockeyhimlen för Björklöven

De mörka molnen på himlen för Löven på väg bort. Det såg lite mörkt för några dagar sedan men har ljusnat betydligt. Ännu bättre syns det när man idag har offentlig gjort att Fredrik Weigel har skrivit på. Han kommer närmast från Finland men i fjol spelade han med AIK så han har varit här senast förra säsongen. För fjolårssäsongen spelade han i Allsvenskan i 2 säsonger för Södertälje så även här har han spelat. De tre säsongerna i allsvenskan har han spelat över 50 matcher per säsong och senast i AIK gjorde han 9 mål och 32 assist. Nu hyr man honom för resten av säsongen från det finska laget Jukerit.

Jag vet att vi funderade över varför inte Löven värvade honom men nu är det gjort , i alla fall lånat honom säsongen ut. Varför finnarna inte behåller honom vet jag inte men det har alltid varit svårt för svenskar i Finland däremot har det gått bättre för finnar i Sverige. Jag hade nog trott att man först skulle värva en back till men jag tycker det var bra att Kenttä lånade honom när chansen dör upp. Så nu får vi se två nya Lövare redan på lördag mot MoDo för sedan tidigare är backen Gustav Bouramman inlånad från Färjestad.

Trots detta tror jag att det kan bli svårt att vinna för Löven i Fjällräven arena som dessutom blir fullsatt. Det blir en härlig match bara den inte förstörs av de vita tröjorna som är en del i MoDos klack som betedde sig dåligt när slutsignalen gått här i Umeå. Jag hoppas också att Löven klacken minst kan hålla ställningarna när det gäller stöttning av sitt lag. Jag får nöja mig med att se matchen här på seniorhusen tillsammans med några till Lövare.

Nu i kväll fredag har man även nyrekryterat en back Zach Palmquist som är 28 som skrivit kontrakt säsongen ut. Däremot har jag ingen aning om när han blir spelklar. Det får man forska i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.