Mycket av överenskommelsen med C och L är inte fel

Mycket av överenskommelsen med C och L är inte fel. Januariöverenskommelsen är inte bara bortagande av värnskatten. Visserligen är inte det en skatt som Socialdemokraterna gillar men är en del att slippa en regering där moderaterna styr med hjälp av KD och SD. Man får inte som man vill mär man måste kompromissa med andra partier. Men vi har sett vilket helvete M, KD och SD budgeten ställt till detta år.Det är ett pris som man får ta för att vi inte skulle fått en riktig högerregering. Det finns även en del krav som centern ville ha med. För mig finns det många saker som jag tycker är mycket bra. Jag tar några exempel.

Jag tycker det är bra att man tar bort den extra eller högre skatt som pensionärer har fått betala. Det uppstod när jobbskatteavdraget kom till. Jag tycker och det är bra att distansutbildning utökas för det ger en bättre möjlighet för landsbygdskommuner att på sikt klara arbetskraftsbristen inom många välfärdstjänster.

Jag tycker även att det är bra att man ska satsa på utbyggnaden på landsbygden för det är oerhört viktigt att man får bort den orättvisa som finns där det gäller den digitala infrastrukturen. Den kommer att behövas i den digitalisering som kommer att ske inom många serviceområden även inom välfärdstjänsterna.

En annan mycket viktig del är att den infrastrukturplan som S regeringen lagt ska fullföljas och den är på 700 miljarder. Det innebär att Norrbotniabanan ska fullföljas och den är viktig både för godstransporterna och för miljön. Det ska också bli enklare att boka utlandsresa med tåg, då Trafikverket ges i uppdrag att upphandla nattåg med dagliga avgångar till flera europeiska städer.

Det finns mycket mer att säga men den Flyttskatt som drabbar Norrland mest ska tas bort. Ni har hör det många gånger att det ska utbildas och bli 10 000 fler polisanställda till 2024. Fler ska lockas till yrket genom bättre villkor. Ni som följt vad Kristersson (M) sagt ska han anställa nu trots att det inte finns utbildade.

Det finns mycket mer i överenskommelsen dom är Socialdemokratisk politik men jag tycker att man från central håll har varit dåliga på att tala om vad som är vår politik. Glöm inte bort att alternativet till den politik som kommer att föras om vi inte gjort upp med C och L har varit en riktig högerpolitik som angripit välfärden och gått på en nedrustning av välfärden för att kunna göra skattesänkningar och en annan fråga som de kommer att genomföra är ta bort möjligheterna för fackligt arbete och ni har väl läst att SD vill mer eller mindre ta bort skyddsombuden och deras möjlighet att arbeta med arbetsreskyddet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.