Nya Karolinska ett politiskt misslyckande

Nya Karolinska ett politiskt misslyckande. Det var många som i ett tidigt skede inte trodde ett dugg på modellen. Media har inte heller lyckats granska och analysera de avtal man gjorde med riskkapitalister som säkert tänkte att är verkligen politiker så naiva i Sverige. Det var Filippa Reinfeldt som till stora delar var arkitekten bakom nya Karolinska. Sedan var hon inte med och fullföljde projektet utan började jobba i ett privat företag.Nu har även personal och grupper av dem tröttnat och har skrivit på DN debatt om misslyckandet. Så här skriver Omni om detta.

”OPINION
Patienter och personal påminns dagligen om vilket politiskt misslyckande som Nya Karolinska i Stockholm är. Att man medvetet har planerat Sveriges största och världens dyraste sjukhus utan att konsultera medicinsk kompetens är häpnadsväckande, skriver en lång rad läkare, forskare och andra sakkunniga på SvD Debatt.

Nu föreslår man flera åtgärder mot de ödesdigra misstagen , bland annat en ny sjukhusstyrelse av sjukvårdserfarna personer som vet hur verkligheten ser ut på sjukvårdsgolvet. Akutmottagningen på NKS bör också öppnas för rutinpatienter  och Gamla Karolinska  användas för lättare sjukhusvård, dagvård och mottagningar, menar dem.
Det märkliga experimentet  med värdebaserad vård  ska också förkastas en gång för alla, tycker debattörerna. Slut citat Omni

Som ni ser tycker man inte politikerna i Region Stockholm klarar av sitt uppdrag och tycker man ska sätta in en ny sjukhusstyrelse. Jag är mycket förvånad över att alliansen kunde få fortsatt förtroende att leda Region Stockholm för misstagen och penningrullningen var redan i gång när valet ägde rum. Nu finns det en chans att 2022 byta politiskt ledning men det är också ett enormt arbete att städa upp och jag är förvånad hur alliansen kunde få med sig miljöpartiet in i denna dyra härva och börja städa upp för det finns långa avtal som inte går att krypa ur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.