God fortsättning på det nya året 2020

God fortsättning på det nya året 2020. Som vanligt firar vi med våra vänner Ömans från Täfteå som vi sedan början på 70 talet. Nyår hos dom och midsommar afton hos oss l Långvattnet. Den traditionen håller vi alltid då vi äter gott taras oss till att börja med vi ett tiden i går med en flaska champagne och snittar till detta. Vi har i alla tider börjat med de dyraste sorterna medan smaklökarna är i forum. Vi håller alltid på tills det nya året ringts in och efter tar vin lite nattamat.

Vi är mycket intresserad av idrott och det är alltid vi brukar se backhoppning men nu har Tour de Ski kommit till liksom Junior VM i ishockey och dessutom trav som vi alltid gör en rad tillsammans. Vi har också tillsammans Roland och jag sett mycket hockey tillsammans och Rolands pappa var en gång i tiden den som lade ned mycket tid på ungdomar på Rosendal och då IFK Umeå som senare blev Björklöven. Så länge Gustav som han hette satt jag tillsammans när ishallen fick sittplatser.

Det blev ett intressant lopp i damernas jaktstart där vi ser att damerna håller världsklass men idag fick Ebba Andersson dra för mycket för att kunna nå en pallplats. Jag är nöjd när jag såg att det blev en annan vinnare en Johaug och det blev Östberg. Ebba var i intervjuven inte riktigt nöjd med sin åkning och skidorna. Men hon är tillbaka efter sin knäskada. Damerna från Sverige är alltid bra. Nu blir det herrarnas jaktstart och där överraskade Calle Halvardsson i går genom att vara någon tiondel efter pallplatsen. Nu blir det även vintersport resten av dagen och vi ska väl så småningom göra oss en V86 rad trots att jag ogillar det spelet och helst V 75 men det blir ett spel. Det är skönt att vi håller traditionerna om våra möten vid liv och det kommer nog att fortsätta tills vi trillat av pinnen. Än en gång God fortsättning på det nya åtet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.