Hur är det med ordningen inom försvarsmakten

Hur är det med ordningen inom försvarsmakten. För man inte diarier som alla andra offentliga myndigheter. I går speglade media att regeringen fått en varning om den falske officeren. Det meddelande som inte hade skickats var en säkerhetsrapport. Idag har nu ÖB erkänt att man fick den varningen precis för ett år sedan. Nu ska man utreda hur den kom bort. Lite märkligt då ÖB säger Jag har nu i kväll fått reda på att vi har en säkerhetsrapport som är daterad för ganska precis ett år sedan. Nu vet inte jag vilken klass som militären har på en säkerhetsrapport eller har man gett fan i att bry sig om den kommer från regeringen.

Nu ska man i alla fall utreda hur den har kommit bort då hos försvarsmakten. Jag tycker detta visar vilken dålig ordning det är hos militären när man först säger att man inte fått den men ska utreda hur man tappat bort, vilket innebär att man inte gjort något åt en säkerhetsrapport. Nog ska man ha en ordning på allting innan de ska ha mera pengar.Omni tog upp detta i går jag och så här skrev de

”DEN FALSKE OFFICEREN
ÖB Micael Bydén säger till DN att Försvarsmakten nu har hittat den varning som regeringen fick för ett år sedan om den falske officeren, uppgifter som Försvarsmakten uppgett att man inte tagit del av.

 Jag har nu i kväll fått reda på att vi har en säkerhetsrapport som är daterad för ganska precis ett år sedan, säger han.

Säkerhetsrapporten kom i januari för ett år sedan. Först ett halvår senare reagerade Försvarsmakten inför den falske officerens tjänstgöring i FN-styrkan i Mali. En utredning kring hur säkerhetsrapporten kommit bort har nu därför inletts. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.