Ågren (M) hyllar den nya lagen om kameraövervakning

Ågren hyllar den nya lagen om kameraövervakning. Det gör han helt rätt problemet han har han tackar inte den socialdemokratiska lagen som
Infördes 1 augusti 2018. Under alliansens tid i regeringen som var i 8 år kom inget om det. Det är ständig olika krav när moderaterna sitter i opposition och ett annat sätt är utbildning av poliser som man drog ned på för att kunna sänka skatterna.

Anders har också sagt att de vill göra en högersväng. Det vet vi vad det kan innebära utförsäljning av energibolaget vilket de skulle göra i Helsingborg men folket sa nej. M hade det förslaget i många år och många budgetar men till slut sa centern ifrån. Jag ska inte nämna fler högersvängar än ta reda på hur man gjorde i Karlstad när man sålde gamla kommunhuset mer hur man gjort där man har makten är i Sölvesborg med SD där kultur och fritid fått stryka på foten. Jag tycker att bra att S tog tag i kameraövervakning och det gjorde man förra mandatperioden men det tog lite lång tid på alla remisser och hur lagen skulle utformas och hur den skulle utformas när polisen hade fritt fram att fatta veslut. Nu är den på plats och till och med Anders Ågren blev nöjd. Så här var innehållet i lagen

” Den nya lagen kommer bara att vara tillämplig när kameror används på ett sätt som innebär personbevakning.
” Kravet på tillstånd begränsas till myndigheter och vissa andra som utför uppgifter av allmänt intresse.
” Det blir lättare för Polismyndigheten och kommuner att få tillstånd till kamerabevakning på offentliga platser, i brottsbekämpande eller trygghetsskapande syften.
” Polismyndigheten och Säkerhetspolisen får utökade möjligheter att tillfälligt använda kamerabevakning utan tillstånd vid risk för allvarlig brottslighet.
” Möjligheterna att få tillstånd till kamerabevakning bland annat på tåg och stationer samt inom hälso- och sjukvården förbättras.
” En upplysning införs om att det vid arbetsgivares kamerabevakning av arbetsplatser finns bestämmelser om förhandlingsskyldighet i lagen om medbestämmande i arbetslivet.
” En och samma myndighet ska pröva frågor om tillstånd och utöva tillsyn enligt lagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.