Björklöven vann hur enkelt som helst och avstängningen av Crandall

Björklöven vann hur enkelt som helst. Det blev idag vinst med 7-2 mot Timrå hemma efter en väl genomförd match utom några minuter i slutet av första perioden då men glömde bort Dahlén för han lämnar man inte och han gjorde två mål och kvitterade. Sedan såg man inte mycket av honom. Andra perioden gjorde Björklöven 1 mål och avslutade med 4 i sista perioden. Löven var hur överlägsna som helst och vann skottstatistiken med 47-24. Puckinnehavet var Björklöven hela 63% mot Timrås 33%. Och tekningarna vann man med 40 mot Timrås 23. Det fanns dock lite smolk i matchen och det var den fula knätacklingen mot Selin som gav Timrå matchstraff och det blev några fler i samma veva. Jag tycker varken de två domarna och de två linjemännen får godkänt. Men jag tror ingen av de två lagen i efterhand tycker att någon två minuters utvisning skulle ge avstängning.

Sedan måste man fundera vad ishockeyn har domarna till. Vid hemma matchen mot Södertälje tacklade Justin Crandall sent och fick en två minuters utvisning för det och som vi nog alla tyckte var det för det första svårt att se om den var för sen. Alla tyckte nog att det var rätt och såg att den skedde sent. Det var inte en tackling bakifrån och inte en tackling mot huvudet och då är det två minuter enligt regelboken. Södertälje var som vanligt dåliga förlorare och anmälde tacklingen till disciplinnämnden och det blev 3 matchers avstängning. Då tycker jag hockeyn måste fråga sig vad har vi domarna till. Ett domslut under en match går inte att ändra på och att en tackling som kom lite sent ska leda till avstängning kan inte vara rätt.

Jag håller med vad Kenttä sagt att det kan aldrig vara en avstängning. Disciplinnämnden måste ha fått någon redigerad bild eller någon propp eller något annat som slagit slint. Det här lär vara första gången någonsin som ett lag beter sig och klagar i efterhand. Man har haft en överenskommelse om detta. Jag är helt säker på att Södertälje hade flera tacklingar och slag som var regelvidriga och skulle lika gärna kunna bestraffas. Visst har man sett sämre domaruppträdanden men ska man nu vara konsekvent ska dessa domarna inte få döma mer eller avstängas för att de gjorde fel. Disciplinnämnden och överklagande för lagen måste bort. Det ska vara domaren och ingen annan som ska kunna anmäla en förseelse till nämnden, något annat ska aldrig kunna ske.

Södertälje får jag verkligen hoppas ramlar ur serien för ett lag som är så dåliga förlorare har inget i Allsvenskan att göra och vad fan har man domarna till nämligen att döma matchen och visst kan de göra fel men ett felaktigt beslut på isen i övrigt inte att överklaga . Hur som helst ska sådan möjligheter att ett lag kan överklaga måste bort. Då finns det många andra felaktiga beslut som måste gå att överklaga som om en förening överklagar tex en felaktig utvisning vilket man inte kan. Disciplinnämndens befogenheter måste med det snaraste göras om. De har i alla fall om jag fattat det rätt att utvisningen var rätt dömd. Tala om anarki som disciplinnämnden bidragit till.

2 kommentarer

 1. Janne

  Vad har löven gjort för att disciplinnämnden ska bedriva en vendetta mot löven?
  Nu är det ju bevisat att något inte stämmer.
  Skulle behövas en utredning av denna nämnds bedömning av löven ärenden.
  Skandal

  Jag hoppas att löven inväntar beslutet om ragnarsson och blir det bara 3-4 matcher så anlitar dom jurister och går både till KAS och även civilrättsligt utifrån att björklöven lidit ekonomisk skada samt att crandall o sehlin lidigt personlig skada

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det har inte hänt någon gång tidigare att en klubb har överklagat och att det inte är domaren. En två minuters utvisning har aldrig tidigare gett ett straff. Det var en tackling som var för sen och det är två minuter enligt regelboken. Då måste det vara något annat som styr disiplinämnden. Och det måste bero på något som vi aldrig får veta. Visst gör domarna fel men det här var ett överklagande om en sak som inte ger ett matchstraff. Nämnden måste vara korrupt och msn bör göra om rätten för en klubb att överklaga en klubbs överklagande. Disiplinnämnden ska ta hand om straffet för en domares beslut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.