Vänsterpartiet kröp in i höger buren

Vänsterpartiet kröp in i höger buren. Både de och M och KD har inte talat sanning. Dessutom bröt V ett vallöfte att inte vara vara beroende av SD. Nu har de gjort upp med M och KD om en tilläggs budget och tagit åt sig äran att mer pengar till välfärden vilket de två andra också gjort. Nu är det så enkelt att utan stöd av Sverigedemokraterna blir det inte deras förslag som går igenom riksdagen utan regeringens. Jag vet i alla fall att när det gäller vilken regering som det skulle bli visste man att M inte kunde bli statsminister om inte de stödde M. M hade hela tiden räknat med att alliansen skulle få stöd av SD annars blev det inte Kristersson.

Men det ville inte C och L göra därför kom man överens med regeringen och januariavtalet. Kristersson och moderaterna säger att de inte varit i kontakt med SD vilket även KD sagt medan SD,s ekonompolitiske ansvarig sa i radion att man hade samtalat med båda fortlöpande. Jag är ganska säker på att Svantesson sagt till V att detta kommer vi att få igenom i riksdagen och då vet vänstern att SD skulle stödja förslaget om tilläggsbudget. De tre partierna gick ut med att det skulle bli mera pengar till välfärden före SD gått ut och sagt att man stöttar deras budgetförslag vilket innebär att i detta fall är det bara SD som talat sanning och att M, KD och V ljuger. Jag förstår inte att de tror att alla andra är så djävla dumma i huvudet att man inte fattat vad som skett.

Moderaterna bröt redan när röstsammanräkningen efter valet att man inte skulle ha med SD att göra och det gjorde även KD och när deras partiledare hade haft samtal med SD så följde M efter. Man la även en budget som de fick SD stöd av och som begränsade välfärden, en budget som gällde till nyår. Vänsterpartiet har sagt att de aldrig skulle sätta sig i en sits där de blev beroende och de har haft många olika namn på SD bland annat brunskjurtorna. Nu lägger de en tilläggsbudget där de är beroende av dessa brunskjortor.

Jag tycker det är en ynkedom av dessa tre partier att inte tala sanning och om vad som skett. Ett sått beteende skadar hela det politiska och demokratiska Sverige. Jag trodde aldrig att det skulle hända, men nu har det skett. Moderater och Kristdemokrater har även sagt liknande om vänsterpartiet men där har man lagt sig i samma säng. Jag vet också vad Ågren och Riedl sagt om ett samarbete med V. Det har varit kort och entydigt att vi samarbetar aldrig med kommunister utan snarare att man skulle klä av dem med att visa det förtryck som de utfört där de haft makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.