Nu är det vinter och då blir det lite skidåkning i olika former. Vintersport

Ingen bra dag för svenskor med skidor och gevär och inte heller för längdåkarna. Vi börja med det sista och det är att Stina Nilsson troligen inte kommer tillbaka denna säsong på grund av skadeproblem. Jag tycker hon gör rätt som rehabtränar i stället. Hon började nog lite för tidigt för hon skulle satsa på Tour de Ski som hon fick bryta.

Sedan hade jag stora förhoppningar på Hanna Öberg i skidskytte. När hon sköt full på liggande och sköt första rätt i stående var jag nästan säker på en medalj. Men det blev 3 bom och medaljchansen helt bort och lite dåligt i läge där hon är strax under minuten efter ledningen. Nu var inte Hanna den enda som sköt bort sig utan det var de flesta av de som var förhandstippade. Det är svårt när det blåste lite hit och dit under vissa tider men Hannas syster Elvira gjorde ett kanonlopp under sin debut och blev och blev 11:a vilket måste ses som mer än godkänt

I morgon får vi se hur det går när den nya Touren börjar. Den börjar i Jämtland och slutar i Norge. På sprint har jag en hel del förväntningar och det är Jonna Sundling och Linn Svan som jag tror mycket på och några fler av damerna och inte minst Frida som enbart ska åka i början men jag hoppas och tror en hel del på Ebba om vallarna lyckas. Herrskidåkningen är så långt under isen så där finns inga förhoppningar och jag frågar vad Svenska Skidförbundet gör för att komma tillbaka till toppen. Vi har ingen som kan blanda sig i toppstriden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.