Nog har vi märkt av klimatförändringarna. Varmare vintrar och dessutom blötare

Nog har klimatförändringar slagit till ordentligt i år. Vi har sett att det varit olika saker som hänt runt om i världen. I Sverige händer det som man sa skulle hända. Vi skulle få mildare vintrar och de skulle dessutom bli blötare. Det har ju slagit in med full kraft och jag tror inte jag upplevt en vinter med så lite snö och i södra delarna av landet har det regnat så mycket att det liknar rena rama vårfloden. I Australien men även i Brasilien har det varit stora bränder och många djurarter har brunnit upp i de bränder som härjat i Australien. I Brasilen har även haft bränder i regnskogarna men de tror man varit anlagda av människor. Tyvärr görs det alldeles för lite men det finns saker som känns bra och det är alla fordon som numera har delar eller hela drivmedlet av el. I Sverige har det blivit gott om vindkraft och det har följt diskussioner om att kärnkraften inte behövs. Jag har även sett att det finns företag som satsar pengar och jag lägger ut en artikel från Omni som kommer här.

•KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Amazongrundaren Jeff Bezos kommer att skänka 10 miljarder dollar, motsvarande nära 100 miljarder kronor, för att stödja forskare, aktivister och organisationer som arbetar för att minska effekterna av klimatförändringarna.

”Klimatförändringarna är det största hotet mot vår planet. Jag vill arbeta tillsammans med andra både för att stärka kända sätt och utforska nya sätt att bekämpa de förödande effekterna”, skriver han på Instagram.
Amazon, där Bezos är vd, är en stor utsläppare av koldioxid, rapporterar CBS News. Förra året släppte bolaget ut lika mycket koldioxid som Hongkong. Förra året meddelade Amazon att man ska arbeta mot att 100 procent av dess energianvändning ska komma från förnyelsebara källor.slut citat men ett glädjande beslut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.