Herrar längdåkning och herrar skidskytte ingenting att tro på. Damsidan bättre där löften också finns

Svenska män och kvinnor ingen glädje med skidor på fötterna. Visst är det hyfsat gjort av Hanna Öberg men igen hade hon 2 bom i sista stående men hon låg så bra till att det till slut räckte till en bronsplats. Det var trots allt bra att Hanna kunde knipa en bronsmedalj, hon var dock själv nöjde efter det som hänt tidigare och inte minst sedan i går med flera bom på sista stå. Det var så långt ifrån bra gjort av de övriga att frågan är om vad det beror på att skyttet har varit så dåligt. Nu har man inte kvar Pichlers har det gått sämre. Möjligen ställde han för högs krav. Det måste samtidigt vara bättre skytte som måste till om det ska bli några framgångar på herrsidan där skyttet är rena rama katastrofen. Damsidan verkar däremot ha lite bättre förutsättningar med ett yngre lag.

När det gäller längdåkning så är det rena rama katastrofen och i Touren var bästa herre Jens Burman på totala tävlingen. Här måste man fundera över vad det är för fel. Visst har det varit problem med vallningen men svenskarna åker helt enkelt för sakta. De måste helt enkelt vara för dåligt tränade jämfört med norska som dominerade totalt då ryssen Bolsjunov vallade bort sig totalt vilket drabbade alla ryssar. På damsidan var det också bara norskor. Jaktstart är ingen tävlingsform när de finns en som leder med flera minuter inför starten av loppet. Man undrar hur det går att bli så bra som Jouhag men på damsidan har vi många unga som kommer Ebba kom bort tidigare men jag tror på Frida Karlsson kommer att i framtiden kunna bli bäst i världen när hon fått träna flera år och norskorna har ett mer ålderstiget damlag.

Ingen höjdar dag framför TVn förutom Hanna Öberg och Sandra Näslund som blev femma i Ski Cross efter en mycket svår vurpa i semifinalen. Nu är det bara titta på Duplantis stavhopp och få se om han kan klara av ett nytt världsrekord i kväll. Det är bara han och diskuskastaren Daniel Ståhl som är i världseliten där det även finns fler som knackar på porten till världseliten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.