Nu har man funnit att rökare har större risk att dö av Corona viruset, förvånar inte mig för det har man alltid om man rökt

Att röka är en mycket farligt sätt att leva.,Det har jag vetat länge och det berodde på att jag jobbat en hel del med asbest när jag var isoleringsmontör hos John Risbergs idoleringsfirma. Man visste att det var en mycket större risk att dö i cancer i lungorna om man rökte. Det var flera gånger högre risk om man rökte att fasta i dödsfällan. Själv har jag lite asbetsdos men ingen cancer ännu.

Nu har man även kommit fram till att rökare och före detta rökare som insjuknar i covid-19 löper 14 gånger större risk än icke-röckare att bli allvarligt sjuka eller dö, rapporterar Ekot med hänvisning till en ny kinesisk studie. Ja jag är inte alls förvånad för jag är helt säker på att det är fler som dör varje år på grund av rökningen och när det nu 14 gånger större risk när det gäller när det gäller corvina virus som ger sig på lungorna blir jag inte förvånad över. 78 sstycken coronapatienter undersöktes och följdes upp två veckor efter insjuknande. – Resultatet är rätt så alarmerande, säger Matz Larsson, lungspecialist och överläkare vid Örebro universitetssjukhus, till radion. Jag är däremot inte alls förvånande efter som rökning ger skador på lungorna och om då detta virus kommer till är det större risk att man trillar av pinnen.

Jag har haft en del vänner som varit rörmokare som har dött alldeles för tidigt på grund av skador man fått i lungorna som lett till döden. Därför är jag inte för att om man får i sig ett virus som angriper lungor som redan tidigare är skadad av rökning riskerar att dö ännu tidigare. Jag är övertygad om att om man slutar röka så fort man kan är chanserna större till att man överlever bättre detta virus och andra som kommer att komma i framtiden. Sluta röka nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.