Kommer Corvina viruset att göra att USA får en ny president

Så här i Corona tider får man inte glömma USA,s president. Det kanske ändå är en helt omöjlig sak. Nu finns det en del som tror att hans agerande när det gäller viruset kommer att avgöra om han kan bli omvald som president. Omni har en artikel som handlar just om den situation som nu är i USA. Så här skriver de.

Någon som minns riksrättsprocessen? frågar sig CNN:s Zachary B Wolf retoriskt i en analys. Enligt honom är det nu sannolikt bara en sak som kommer att avgöra hur väl Donald Trump lyckas i höstens presidentval: hans hantering av coronakrisen.

Pandemin har visserligen gett Trump en chans att återigen framstå som en statsmannamässig ledare, men det finns redan mycket att kritisera i hans krishantering, skriver Wolf, som bland annat tycker att Trump är överdrivet positiv till möjliga vaccin.

Washington Posts Aaron Blake skriver att Trumps utskällning av en reporter, som frågade om han möjligen varit alltför optimistisk kring möjligheterna att få fram ett virusläkemedel, visar att presidenten lever i en alternativ verklighet.

”Att Trump tappar fattningen av att en reporter försöker anlägga ett realistiskt perspektiv på situationen – som Trump liknat vid ett krig – tyder inte direkt på att han är kapabel att vara kylig och ta välavvägda beslut.” Slut citat Omni

2 kommentarer

  1. Sixten Jonsson

    I Brasilien kallar man det för rikemansviruset eftersom de reser runt i världen hela tiden och spridningen iSverige tyder ju också på det liksom Norra Italien.
    Stämmer det ligger Umeå riktigt illa till i jämförelse med övriga Norrland och Sverige.4 st av universitetets personal har ju dragit hit smittan genom helt onödiga resor från Italien och London.Smittspridningenlär ju eskalera här den närmaste tiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.