Det har varit en låg aktivitet av viruset i helgen

Vi har inte ennu drabbats av den riktigt stora vågen av coronavirussmitta och det är bra sade Tegnell i går kväll och tyckte det var bra. Så här skrev Omni om detta.

Den riktigt stora vågen av ny coronavirussmitta i Sverige har ännu inte kommit, vilket är ett gott tecken enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.
– Varje dag på den här nivån är en stor vinst. Det betyder att risken för att vi får en riktigt hög och dramatisk våg minskar, sa Tegnell när han gästade SVT:s Agenda.

Han säger att han uppfattar att människor tar myndigheternas uppmaningar på allvar och undviker stora folksamlingar. -Kan vi få bort 50–60–70 procent av smittsamheten kommer det att göra jättestor skillnad.
Kulmen för coronavirusutbrottet i Sverige är dock fortfarande långt borta, sa Tegnell i en intervju med DN tidigare ikväll. – Jag skulle säga att det kan dröja närmare fyra veckor innan vi i Sverige är där. Slut citat

Det blir i så fall en lång väntan på det som komma skall men det blir lättare för sjukvården att klara uppgiften. Det är det som varit målet hela tiden att jämna ut den stora puckeln. Jag såg även Agenda i går kväll och tycker att programmet med programledaren i spetsen förstörde programmet. Jag tycker det är för djävligt dåligt att när statsministern hade talat ska man ta dit en politisk chefredaktör från DN och Mats Knutsson för att analysera talet. Varför behöver talet analyseras? Det var enbart för att få tillstånd konflikter som inte fanns i talet. Det var även samma sak när det gällde intervjuven med Ibrahim Baylan och Susanna Gideonsson liksom två andra personer där 3:e Apfondens Vd Kerstin Hessius och förre statsepidemiologen Johan Giesecke medverkade.

Jag tyckte det var svagt av programledaren att avbryta och inte låta de medverkande tala till punkt när det gäller så viktiga frågor. Jag tycker inte om när man får ett program bara blir virrigt och att inte man ska krångla till det som man gjorde i hela Agenda i går kväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.