Det är för djävligt dåliga tider vi lever i i hela världen. Ett virus har tagit över och slår hål på både hälsan och världsekonomin

Vilka djävla tider vi lever i idag i hela världen. Det pumpas in stora pengar över allt och jag tror USA är de som gått in med mest. Det är 2000 tusen miljarder dollar eller ca 20 tusen miljarder kronor. USA är dessutom inte har dessa pengar i ladorna och måste därför låna och de har redan idag det land som har störst lån av alla länder och jag tror aldrig att de kan betala och dessutom ligger mycket av lånen i Kina. USAs statsskulde såg ut så här enligt prognoserna för 2020 och det var före paketen nu senast när det gäller att få hjulen att börja rulla igen
tiden:

År 2020 förväntas skulden bli 23 000 miljarder dollar (23 biljoner dollar), samtidigt som BNP spås bli till 22 500 miljarder dollar vilket ger en statsskuld som är cirka 102 procent av BNP.lägg då till 20000 miljarder till enligt det senaste paketet och då börjar man nog närma sig 110% av BNP som självklart kommer att sjunka. USA och inte minst Trump har skjutit skuldbördan ännu mer på framtida generationer före den Coronaviruset anföll hela världen.

Sådan skuldberg finns inte i något land i Europa. Trump gjorde stora skattesänkningar utan att intäkterna ökade. Det är så högern fungerar i hela världen att man sänker skatterna och höjer underskottet. För Sveriges del har statens skulder minskat sedan Socialdemokraterna tog över efter högeralliansen. Det är helt klart att förr eller senare smäller det till för USA när ingen vill låna ut eftersom de inte betalar av på skulden och få får vi kanske en värre ekonomisk kris än nu.

Just nu har vi två stora kriser där den ekonomiska krisen kommer som en följd av den hälsokris i forma av ett virus som nu härjar mer eller mindre på hela jorden och i land efter land kommer lagar om att msn går inte röra sig och risken är att arbetslösheten kommer eller riskerar att hamna på minst 30%. Det innebär att många kommer att få enorma problem med ekonomin och kan tvingad att sälja sina bostäder. EU har länge varnat för Sveriges stora skuldberg som inte ligger på svenska staten utan en enorm skuld på hushållen och den beror till största delen på bostadslån som skenat under ganska lång tid som om msn trott att man kan klara sig på hus stora skulder som helst.

Visst är det problem med det virus som härjar och människor får sätta livet till och det som händer i Sverige tror jag bara är början trots att man med alla medel försökt att få den att sprida sig över en längre tid för att annars klarar inte sjukvården av detta. Det är trots allt svårt redan idag med stort som som tex skyddsmasker och så har vi lagar som gör det besvärligt och det är en lag som jag tycker hela tiden har ställt till mer problem än nytta. Ni som följer med har sett att det varit bland annat svårt med andningsskydd men där sitter man fast i den där sabotören lagen om offentlig upphandling eller LOU som den förkortas. Jag vill avsluta med att säga att Svenska folket ska vara glad att vi har en S-regering ledd av Stefan Löfven för tänk om det varit en regering ledd av Ulf Kristersson med stöd av det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna. Nu får vi hoppas att till nästa vår finns det ett vaxin mot det virus som härjar nu. Det går inte i längden stänga in världen
Det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.