Demokratin hotas inte bara i Ungern utan i fler länder

Ungern har fattat beslut som gör att partiledningen skaffat sig en makt som gör att demokratin är helt satt ur spel. Men det är flera länder som gått samma väg förutom de som finns nämnda i artikeln från Omni. Brasilien är nog det största landet och inte minst hur presidenten försökt påstå faran med Coronaviruset. Det finns flera länder i Europa och det är länder som har fått ett extremt högerstyre. Det är där det största hoten finns ur demokratisk synpunkt. Så här skrivet Omni.

Ungern är inte det enda exemplet på hur ledare använder coronapandemin som ett fönster för att tillskansa sig mer makt, rapporterar New York Times.

I en genomgång nämner tidningen bland annat Israel där premiärminister Benjamin Netanyahu använt virusspridningen som förevändning för att stänga landets domstolar, vilket gjort att rättegången där han själv står anklagad för korruption skjutits på framtiden.
I Thailand har premiärminister Prayut Chan-o-cha tagit sig rätten att censurera nyhetsmedier. Journalister som kritiserat regeringens hantering av virusutbrottet har blivit stämda.
– Vi kan få en parallell pandemi av auktoritära och repressiva åtgärder, varnar FN:s Fionnuala Ní Aoláin i New York Times.

2 kommentarer

 1. Krister

  Få se nu Lennart.
  Nog har väl vänstersidan, den kommunistiska och socialistiska, sidan av den politiska spridningen, några länder där maktgalna diktatorer kör över och våldför sig på befolkningen, enbart för egen vinning och maktfullkomlighet.
  Eller har du ”glömt” Kina, Kuba, Nordkorea, Venezuela, bara för att nämna ett fåtal.
  Världens befolkning blir aldrig fri innan vi utrotat kommunismen, socialismen och fascismen

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Dessa herrar för det styrs enbart av herrar och de finns även på högersidan och många gånger har de uppstått i gamla kommunistländer som Ungern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.