Hur blir det med möjligheten att gå upp till SHL. Som det ser ut det som läckt finns ingen vits med vinst i Allsvenskan

Inför nästa år skulle det bli förändringar i SHL och Allsvenskan där ett lag alltid skulle gå upp och ett ned. Nu håller det på läcka ut hur det ska ske. Men det är bara ett lag som ska gå upp till SHL och även då ett lag som åker ur SHL. Jag tycker det vore självklart att sista laget i SHL åker ur och segraren i allsvenskan automatiskt går upp utan ett omfattande kvalspel. Visst vore det rättvist att sista laget i SHL och segraren i Allsvenskan går upp då ett resultat efter 52 omgångar väl spelar styrkorna i lagen. Serien bör ha något att spela om från början till slut. Jag tycker som sagt pröva om beslutet och gå på ett rättvist förslag.

Nu är det tänkt ske så här enligt det som kommit ut till oss via media som finansierar detta nämligen publiken. Så här tänket man nu. Lag 1–6 i hockeyallsvenskan går direkt till slutspel och lag 7–10 gör upp i åttondelsfinaler om de två sista kvartsfinalplatserna. I kvartsfinalerna kommer det högst rankade laget att få välja motståndare.
– Det är play-in i bäst av tre matcher. Kvartsfinal i bäst av fem matcher, semi- och final i bäst av sju matcher.
Nedflyttningskamp. Räknar jag rätt få kan det bli för ett topplag 19 matcher till. Är det verkligen rimligt med att det totalt kan bli 71 matcher. 19 matcher för ett lag som vunnit serien.
De två sämst placerade lagen gör upp i bäst av fem matcher där förloraren kommer att flyttas ner till Hockeyettan.
Hockeyallsvenskans vd, Stephan Guiance, säger till sajten att man har bestämt sig för ett format men han vill inte kommentera det förrän det blir officiellt.

Det här tycker jag visar att det man är inne på är att göra en stängd ishockeyliga. Man måste även titta vidare på detta med att SHL har rätt att före 1:a juli värva spelare som har kontrakt. Kontrakt skriver man för att det ska gälla under den kontraktstid spelaren och laget är ense om. Direktuppflyttning gör segraren i Allsvenskan och nedflyttning av sista laget i SHL och sedan kan man ha kvar kvalet om den näst sista platsen i SHL. Man ska höja statusen på både SHL och Allsvenskan och det gör man genom direkt upp och nedflyttning. Det finns inget klokt motiv att ge chansen till lag 10 ska kunna gå upp i SHL.

4 kommentarer

  1. Kim

    Håll låg budget, gränsla in till ”slutspelet” och värva då stort med artistskatt. Är det bra för Hockeyallsvenskan?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det är helt rätt att de vill stänga och tyvärr har de ishockeyförbundet med sig. Jag tycker att allsvenska ska säga upp allt med SHL och hår inte det bilda en ny liga. Då skulle allsvenskan på sig bli en liga minst lika bra som SHL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.