Ishockeyn är ett rutten sport så länge man kan värva spelare som har avtal utan att göra rätt för sig. Sånt accepteras av ishockeyförbundet fy f-n

Det håller på finnas ishockeyns dödgrävare. Jag har tagit upp detta många gånger men den här ska jag enbart koncentrera mig på att tala om vad som händer om man inte gör om så att ingångna avtal gäller som spelarna har gäller. I dag är fönstret för värvningar för SHL om de ska värva en spelare från Allsvenskan utan att betala och göra rätt för sig är sista juni även om spelaren är bundet av ett kontrakt. Från 1 Juli fram till den 15 augusti då gäller avtal. Jag säger som gammal ombudsman avtal tecknar för att de ska gälla

Det är detta som gör att SHL klubbarna kan göra upp i smyg med spelaren eller agenten och så registreras övergången sista Juni. Det gör man för att spelarna som har kontrakt har lön från den klubb man har ett avtal med. Det har ju ryktats att Cooper skall gå till Skellefteå men det är inte bekräftats. Jag tror det är sant men Skellefteå låter Björklöven betala hans lön fram till den dagen då förbundet avbröt kvalen till SHL och deras slutspel. Det här tycker jag är för djävligt och det här är döden för Svensk Ishockey och är sanktionerat av Ishockeyförbundet. Det här tycker jag visar att vi har en förbundsstyrelse som bara lyder SHL.

Det här måste förbundet göra något åt idag om man inte ska plåga ihjäl flera lag. Det är speciellt detta år då de stora intäkterna uteblev på grund av att allt avbröts. Det kan även bli så att ett Allsvensk lag värvar en spelare nu och ger honom en månadslön och så kan en SHL klubb värva honom den sista Juni. Jag tycker detta visar att det inte ska gå att värva en spelare som har ett kontrakt utan att betala och göra rätt för sig. Beter sig Skellefteå på detta sätt är det för djävligt dåligt gjort och då får klacken självklart i alla tider skrika Hata Skellefteå trots att jag tidigare varit emot detta.

Ni kanske funderar över det jag skrivit här men det finns i regelsystemet för övergångar och dessutom har jag suttit i Björklövens styrelse i två år. Jag fattar inte hur Allsvenskan kunnat gå med på något sådant eller så är hövdingarna i hockeyförbundet som beslutat om detta. Det här talar ännu tydligare för att de Allsvenska klubbarna bör bilda en egen liga och aldrig träffa några avtal med SHL varken för övergångar eller TV rättigheter.

Det är ju en helt värdelös organisation som Allsvenskan är om man inte kommer till rätta med frågan. Det finns även en lag som heter avtalslagen och där tror jag inte man göra avsteg från ingångna avtal. Ett sånt avtal gäller ju mellan spelaren och den nya klubben och det kanske är på tiden för de klubbar som tappar spelare till SHL på detta sätt är att stämma spelaren i en rättslig process för avtalsbrott. Det här sätter visar att SHL klubbarna vill hindra klubbar som fått tag i bra spelare inte ska kunna komma och konkurrera om plats i SHL och det framtida systemet med upp och nedflyttning är lika ruttet vilket jag tagit upp i tidigare blogg

2 kommentarer

  1. Elisabet

    Helt sjukt. Hur kan detta förbund låta det hända. Vissa lag blir ju helt utan spelare även de som har kontrakt.

    Borde göra uppror mot hockeyförbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.