USA beter sig som riktiga svin. Mer eller mindre kapar ett flygplan och köper ansiktsmasker som skulle till Frankrike

USA är inget att lita på. Frankrike hade beställt ansiktsmasker från Kina och de var på väg att lastas. Då kapade USA affären och betalade en 3-4 gånger mer för maskerna. De som på norrländska är utskyldig kan göra det. Jag hoppas att Frankrike reagerar mot detta. Det här innebär med säkerhet att fler människor dör i Frankrike. Man tror inte det är sant och hur är det nu med åtgärder mot Kinas ekonomi som de håller på med.

Så här skriver Omni om detta. Ansiktsmasker som Frankrike beställt från Kina skulle precis lastas på ett fraktplan och flygas till Europa. Då gick USA in och kapade affären genom att bjuda över fransmännen, varpå planet flög till USA i stället, uppger franska myndigheter enligt RFI.
– Amerikanerna betalar tre-fyra gånger så mycket, och cash, säger Jean Rottner, president i regionen Grand Est, en av Frankrikes värst virusdrabbade.
USA försöker just nu komma över ansiktsmasker från hela världen, något som försenar leveranser till andra länder, rapporterar Libération.

6 kommentarer

 1. Uffe

  Marknadsekonomi och kapitalism fungerar så, tyvärr. Håller med om att det är fördjävligt men Frankrike (och Tyskland) har ju själva satt exportförbud på medicinsk utrustning till Sverige så det drabbar ingen oskyldig. Att ha en inhemsk produktion av såpass viktiga saker som medicin, medicinsk utrustning etcetera. borde vi ha men tyvärr har vi inte det. Fanns en tid när apoteket hade monopol för våra medborgares bästa men det röstade M, L, C, Kd bort och bolagiserade istället….

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Så viktiga saker som är nödvändigt som skyddsutrustning borde tillverkas i landet och det är sekret flera varor som vi måste göra själva. Det borde bli en kampanj tillverka inom landet

 2. Helena Siösteen

  Jag tycker kineserna beter sig som svin som backar från en uppgörelse och låter någon som betalar bättre få sändningen.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag vet inte om du har rätt för i en del media car det en grossist som köpt från Kina och som sedan sålde det dyrt.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det var inte känt när jag skrev bloggen men även de beter sig underligt men jag tror man håller på att rätta till det där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.