Ishockeyförbundet misshandlar medlemmar. Allsvenskan måste ha en svag ledning som inte säger upp alla avtal med SHL och förbundet när man tar död på klubbarna.Travet de fortsätter att köra som inget hänt.

För en sportnörd som jag är det lite svårt att få se någon idrott. Ovisst när det blir möjlighet att se lite sommarsporter för det beror på när det dödliga giftet med Coronavirus har försvunnit. Jag vet om jag blivit pessimist när jag inte tror på någon sommaridrott detta år. Men först ska vinteridrotterna göra bokslut och jag blir djävligt besviken om inte IKSU tillsammans kan säkra att världens bäste daminnebandylag kan fortsätta. Det är även viktigt då Umeå är innebandyns huvudstad och sportens utvecklingscentra.

Nog trodde jag att IKSU hade så mycket sparat i ladorna att deras affischlag skulle överleva. Det är främst ett negativt beslut för de själva och vem törs lita på IKSU i framtiden. Jag hade trott att IKSUs anläggning har resultatet räddat då motionskorten i de flesta fall säljs på årsbasis. Det är som ishockey att Dalens damer flyttas ner utan några som helst skäl. Den serien var inte heller färdigspelad och att bryta serien i stället för att spela färdigt har varit enkelt och någon match utan publik var en generals miss av innebandyförbundets.

Fotbollssäsongen är framflyttad och jag trot det är svårt att kunna spela varken högsta serien för damer eller herrarnas serie som den näst högsta ska kunna spelats färdigt. Sedan har vi idrottens fördärvare nämligen ishockeyn som enbart styrs av SHL lagen och där de tillåts värva spelare under kontrakt och dessutom låta det allsvenska laget stå för spelarens lön. Ett sjukt lag och en svag allsvensk ledning som inte säger upp det avtal man har med SHL som plågar ihjäl Allsvenskan. Såg att Cannata skulle till Oskarshamn och de får spela kvar trots att de har en för dålig arena.

Kvalsystemt som man har för att komma upp är rena rama idiotin där det finns ingen fördel för lag som vunnit allsvenskan och där kan till och med det lag som är på 10:e plats få stor fördel genom att köra på en lågbudget i serien och köpa ihop ett lag före sista transverfönstret och vinna kvalen. Det finns ingen serie i något land eller i någon sport som har ett sånt ruttet system. Jag upprepar att är det någon ruter i Allsvenskan så borde de bilda en egen liga få slipper man dåliga regler gentemot SHL. Man slipper även Svenska Ishockeyförbundet och deras sätt att enbart ta ha hänsyn till SHL. Nog bordet det finnas någon kapitalist som kan hjälpa till att förnya Svensk Ishockey.

När jag började skriva denna blogg var det för att berömma travsporten som kör travet som vanligt och utan publik men spelet har utvecklats med bra mycket mera spel än tidigare. Spela det går lika bra som förut och för de flesta banorna behöver man inte publiken då kostnader att ha allt öppet kostar mer än vad intäkterna ger. Loppen de kan man i stället för att gå till travbanan se på ATG.se. Mera spel har det blivit och travet lever på spelet. Jag tycker att som organisation har de lyckats mycket bättre än vad ishockeyförbundet och innebandyförbundets gjort.

5 kommentarer

 1. Bror

  Bra igen ! Helt galet att man såsar som man gör nu från hockeyallsvenskans tafatta ledning.
  Man plundrar våra kära lag från spelare ,omoraliskt och helt sjukt!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Har ingen annan uppfattning än du men var är ee som inte vågar säga ifrån toppstyrningen

 2. Kenneth Sundberg

  Hej Lennart!

  Jo, jag är också besviken över att inte Löven fick chansen att kliva upp till SHL.
  Är övertygad om att de hade klarat det. Hade sett fram emot riktiga derbyn, liknande det från1980 här i Skellefteå när man t.o.m. slogs på isen på värmningen Var på plats då, de fick mörklägga hallen för att få stopp på det hela.
  Blir däremot lite fundersam när du skriver att det hädanefter är okey för dig att klacken skriker
  ”Hata Skellefteå” m.a.a. de värvningar som ev. kommer att ske.
  Jag förstår att många i Löven men kanske framförallt Modo är upprörda över de värvningar som nu sker från dessa klubbar.
  Men trots allt är det på de viset att både Löven och Modo var med när reglerna för transfer beslutades 2014, om förutsättningarna och ekonomisk kompensation för övergångar.

  Kennet Sundberg
  F.d. Kommunchef Vindeln, numera Skellefteå

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Tarvligt att höra av dig. Men min besvikelse rör mig mest är att ingen tar ett ansvar för hela ishockey Sverige på det sätt vi gjorde i vår region Umeå som vi var ense om politiker och tjänstemän/kvinnor som vi hopades skulle göra vår region attraktivare att bo i. Jag har i hela mitt liv trott på att föreningslivet är de som kan göra det bästa för den unga generationen att få ett bra liv. Du kan väl höra av dig via sms eller den nuvarande tekniken så vi får pratas vid lite

   • Kenneth Sundberg

    Håller helt med dig, Lennart!
    i dessa tider behövs föreningslivet mer än någonsin, framförallt för de ungdomar som nu förväntas bedriva hemstudier.
    Vill också passa på att tacka dig för det stöd och den hjälp jag fick av dig i samband med mitt avslut i Vindeln.
    Du når mig på 070 – 521 09 59 eller mejl: k@ksundberg.se.
    Hur kan jag få kontakt med dig?
    Jag skickar även än vänförfrågan till dig via Facebook, såg att du hade 4 969 vänner – du kanske har plats för en till.
    Var rädd om dig i dessa tider, hoppas att vi snart kan se ljuset i tunneln…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.