Corona finns nog i hels världen numera. Hotell hjälper hjälplösa

Nu har jag samlat 3 notiser från Omni som alla rör Spanien som är det land i Europa som haft det besvärligast när det gäller Coronaviruset. Nu har det registrerats färre dödsfall i rad men trots detta så kommer man att förlänga karantän till den 25:e April. Den andra notisen handlar om att en stor hotellägare som äger hotell komplexet La Siguena ger flyktingar tak över huvudet. Den 3:e notisen är den färskaste och den handlar om att premiärministern Pedro Sanchez tycker att EU måste viss mer solidaritet under Coronaviruset vilket på sikt skulle ge ett starkare EU om man vidtar rätt åtgärder.

Så kommer då tre citat i rad från Omni som jag gillar eftersom den kort beskriver nyheterna och har även hänvisningar till källorna.
Efter att Spanien registrerat färre dödsfall i covid-19 två dagar i rad, planerar regeringen nu att ändå förlänga den karantän som gällt sedan mitten på mars. Det skulle i så fall bli andra gången som åtgärderna förlängs, skriver AFP.Landets premiärminister Pedro Sánchez menar att åtgärderna haft önskad effekt, och en förlängd karantän fram till 25 april skulle enligt honom ge den spanska sjuvården tid att återhämta sig.

Efter att ha behövt stänga ner hotellkomplexet La Ciguena i Madrid på grund av coronaviruset spridning i Spanien, ger ägaren nu flyktingar tak över huvudet under den pågående krisen. Det skriver Reuters.
Ett 60-tal personer, huvudsakligen från Venezuela, bor på La Ciguena – och trots att anställda fått sluta på grund av krisen hjälper de till att förse de tolv barnfamiljerna med mat på volontärbasis – Det här är vårt sätt att försöka bidra med något under den här pandemin, säger hotellägaren Miguel Angel Carnero.

EU måste visa solidaritet under coronakrisen, skriver Spaniens premiärminister Pedro Sánchez i en text i The Guardian.
Han beskriver kampen mot viruset som ett krig mot en osynlig fiende som sätter hela EU-samarbetet på spel.
”Vi kan vända den här krisen till en möjlighet att bygga ett starkare EU. Men för att lyckas med det måste vi genomföra ambitiösa åtgärder”, skriver han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.