USA håller på att passeras som största oljeproducent och det är bra för de tar ut skifferolja som ger miljöpåverkan

Nu får USA troligen lämna tronen som största oljeproducent. Det beror främst att deras skifferolja är för dyr att producera. Kanske är det tur för skifferolja eftersom det är en framställning som är lång ifrån miljövänlig.

Så här skrev Omni. USA kommer nästan garanterat att förlora sin position som världens största oljeproducent i år, enligt flera experter. Det rapporterar CNBC.
Edward Bell, råvaruanalytiker på Emirates NBD tror att både Saudiarabien och Ryssland kan passera USA och att det kommer gå snabbare än många tror.

Ehsan Khoman, chef på Mena Research, säger att dagens låga oljepriser innebär ett dråpslag mot amerikanska skifferoljeproducenter.
Dan Yergin, energiexpert på IHS Markit, spår att den amerikanska oljeproduktionen kommer att minska dramatiskt om den nuvarande prisnivån blir bestående.– April kommer att bli en väldigt svår månad, säger han och varnar för att ett tronskifte skulle få en enorm betydelse för USA:s utrikes- och säkerhetspolitik. Slut Omni

Nu verkar det trots allt som de oljeproducerande länderna kommer att sätta sig ner och skruva igen oljetillgångarna för att få priset att stiga igen. Saudiarabien och Ryssland är nog USA mest bekymrad över då deras oljeskiffer brytningar är ett dyrt sätt att få fram olja och det ger även stora miljöproblem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.