Corona är en mycket smittsamt virus och många har dött.

Corona måste vara en oerhört smittsam virus. Det är så lätt att bli smittad att man tror inte det är sant. Det visar på hur viktigt det är att lyssna på och respektera de avstånd som man pekat ut. Det är inte heller när man läser en händelse från Stockholm i går. Det hade varit ett kalas när en person fyllde 60 år och på festen deltog 100 personer och 70 % blev sjuka och det är 70 av 100 som blev sjuka. Det är inte förvånande att viruset snabbt slog klorna i många personer 70 blev sjuka men hur många personer hann dessa 70 i sin tur smitta. Det här är inget att leka med. Så här skrev Omni om detta i går morse.

En 60-årsfest i en förort till Stockholm blev en smitthärd för corona, skriver DN. Värden uppger att 70 av 100 gäster blev sjuka och att det känns som att festen blev ”ground zero”. Fyra gäster har bekräftats smittade av coronaviruset.
Festen hölls den 7 mars. Vid det tillfället fanns det enligt Folkhälsomyndigheten ingen samhällsspridning i Sverige.
Region Stockholms smittskyddsläkare Per Follin säger till tidningen att man inte kan säga att rekommendationerna redan då borde ha varit annorlunda. – Det är väldigt svårt att komma med väldigt skarpa rekommendationer utan att ha en bra grund att stå på. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.