Morgonbloggen den handlar om Coronas uppgång, Ortegas försvinner men för vad och de som gått i svaromål om WHO

Man kan inte låta bli att fundera över detta hur kommer ett virus upp. Det har funnits olika teorier om detta. Först har det varit djurmarknader i Wuhan i Kina som varit orsaken på grund av det sätt som djuren hanterades. I Kina äter man allt och då trodde man att det kunnat vara fladdermöss som var orsaken och att de bar på viruset. Sedan kom en teori till och den gick ut på att hundar fått i sig fladdermöss och ätit dessa och i hundens tarmar skapades viruset. Sedan i Sverige har ju vissa sagt att det beror på 5G och andra har sagt att det är framställt som ett stridsmedel och används i en krigföring och vissa har sagt att det är Kina som är boven och andra USA. Vi kanske inte får något svar hur det uppstått men förhoppningsvis vet de snart exakt hur det funkar och så kommer ett vaxin. Jag lägger ut en artikel från Omni som handla om början i Wuhan i Kina

Sex dagar i januari pekas ut som avgörande för att coronavirusutbrottet kunde utvecklas till en pandemi, enligt en granskning som nyhetsbyrån AP gjort. Nyhetsbyrån har läst kinesiska dokument som visar att landets myndigheter redan 14 januari insåg vilken risk viruset utgjorde. Ändå dröjde det till den 20 januari innan man gick ut med en allmän varning och medgav att viruset kunde spridas mellan människor.
Under de sex dagarna hann bland annat en bankett med tiotusentals deltagare anordnas i Wuhan och människor började resa mellan olika städer för att fira det kinesiska nyåret.
-Om man hade tagit aktiva initiativ sex dagar tidigare hade sjukvårdsinrättningarna sannolikt räckt till och Wuhan undvikit en kollaps, säger Zuo-Feng Zhang, epidemiolog vid University of California, Los Angeles. Slut Omni men det var inte från virusproffs utan från nyhetsbyrån AP

Det finns även rapporter från länder där det annars rapporteras om väderkatastrofer. Det handlar om länder som Nicaragua, Honduras och Costa Rica och det är inte så många som dött i naturkatastrofer. Däremot har msn inte sett Nicaraguas Daniel Ortega på länge och man spekulerar om han blivit smittad av Corona och så här skriver Omni

Nicaragua har hittills bara rapporterat nio konstaterade fall av det nya coronaviruset, betydligt färre än grannländer som Honduras, 419, och Costa Rica, 618, skriver TT. Landet har heller inte genomfört någon omfattade nedstänging, utan fokuserat på informationskampanjer.

Samtidigt har landets president Daniel Ortega försvunnit. 74-årige Ortega har inte synts till offentligt på över en månad, vilket väckt spekulationer om hans egen hälsa och om han själv kan vara smittad. Regeringen har inte lämnat några kommentarer om Ortegas frånvaro. Slut citat Omni.

Men det är klart man även måste ha med den president i USA som anser sig själv som duktigast av alla USA,s presidenter.Det handlar om att Trumps kritik mot WHO är inte korrekt. Säger dom det då är de så. Här kommer artikeln från Omni som pekar på just detta.

David Nabarro, Världshälsoorganisationen WHO:s speciella sändebud för coronapandemin, bemöter nu USA:s kritik mot organisationen.
– Ett eller två länder har varit kritiska mot hur vi agerade tidigt i pandemin. Jag vädjar till er alla att se framåt. Fokusera på den episka kamp vi är inne i. Spara kritiken till senare, sa han vid en videosänd presskonferens.

President Donald Trump har sagt att USA:s stöd till WHO dras in på grund av hur organisationen hanterat pandemin. Utspelet har väckt stark kritik, bland annat från Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell.
WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus har sagt att han ”beklagar” Trumps beslut. Slut citat från Omni och slut på den här bloggen men håll avstånden och låt oss äldre vara i fred för nu verkar det som vi får börja skörda framgångar utan att vi blivit helt instängda som i en del kommuniststyrda länder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.