Norge agerar fortfarande som den sista kommunisststen som Björn Rosengren en gång i tiden sa om norrmännen

Norge drar in sjukpenning för sjukskrivna. Det här visar än en gång att Björn Rosengren har rätt när han sa att Norge är den sista kommuniststaten. Jag måste säga att det är ett märkligt agerande för att sjukskrivna ska handla i Norge och dessutom räcker sjukpenningen till mer eftersom varorna är billigare i Sverige och därför åker man dit det är billigare. Vi var en gång med Nordiska Ministerrådet till Trysil som är en mycket stor skidort. Till svenska gränsen är det inte lång och bara några meter innanför gränsen i en by som på norska sidan hade några innevånare var det en enorm torgmarknad större i alla fall än vi har i Umeå som enbart hade Norska kunder. Företagarna i Trysil hade även medfinansierat flygplatsen i Sälen. Nog om detta men jag lägger ut en artikel från Omni om detta.

Norge stoppar utbetalningen av sjukpenning till alla invånare som har åkt till Sverige, rapporterar VG. Åtgärden vidtas efter att tusentals personer trotsat myndigheternas råd och rest över gränsen för att shoppa under påskhelgen. Den nya regeln träder i kraft omedelbart, säger socialministern Torbjørn Røe Isaksen till tidningen.

– Det är orimligt att personer som bryter mot myndigheternas reseråd får sjukpenning medan de är i karantän, säger han.
Alla som återvänder till Norge från Sverige måste sitta i karantän i två veckor. Slut citat.
Jag vill bara påminna om att i Norge har man fortfarande en högerregering trots att Åkessons partivänner hoppat av själva regeringen. Jag lägger inte ut mer just nu men det finns många notiser på Omni.se som är värda att läsas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.