SAS gör helt rätt för har man inte jobb åt sina anställda måste övertaligheten bort

Flygbolaget SAS VD resonerade klokt igår. I stort sett kan jag sympatisera med de stora dragen hans resonemang. Om man som VD inte ser att man har jobb åt sina anställda måste man varsla och säga upp folk. Från början gjorde man som många andra att man permitterade anställda. Nu ser man in i framtiden och inte tror att det blir någon större ökning av resande kan man självklart inte flyga och köra med tomma plan då är det arbetsbrist och då säger man upp folk. Vi som varit i byggbranchen är mycket vana den typen av åtgärder som arbetsbrist.

Staten kan självklart inte betala stora summor pengar till företag om man inte har sysselsättning. SAS VD tror inte det blir någon större fart på att folk reser förrän 2022 så därför har man arbetsbrist. Jag för min del tror att vi kommer att få se ett helt resande när detta helvete är över. Nu är det oerhört många som tagit sig i kragen och genomför möten och sammankomster den digitala vägen och jag tycker att många tycker det funkar bara bra. Jag tycker även i fallet med SAS så hade reportern lite svårt att fatta att Corona har ställt till det för bolag som transporterar folk.

Jag vill ge beröm på det sätt SAS vad framförde orsaken till varslen nämligen det är för lite folk som flyger och då har man arbetsbrist. Visst tyckte staten borde hjälpa till om vi vill ha SAS kvar men samtidigt berömde staten för de insatser de gjort. Jag tycker däremot att många resonerar konstigt att staten mer eller mindre ska rädda alla företag. Jag tror det blir en hel del rationaliseringar efter Corona och skulle även tro att inom vissa branscher finns även överetableringar. Om det ska bli fart på jobben i Europa vore det hälsosamt att man än en gång öppnar gränserna för det är viktigt om vi ska få tillbaka tillväxten i hela världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.