Det stinker som fasen över Svensk ishockey, en ledning som enbart bryr sig om SHL och en svag ledning i Allsvenskan. Det är många som borde bort innan hockeyn dör

Det stänker skit och korruption om Svenska Iskockeyförbundet och det är för djävligt gjort av Leksand som troligen har kunnat åka ur SHL om det har spelats färdigt. Nu värvar man MoDos tränare Björn Hellkvist trotts att han är bunden av ett längre avtal. Ingen ska inbilla mig annat än Leksand har värvat honom trots att han är bunden av ett längre avtal. Det måste kosta mycket men avtalen mellan SHL och Allsvenskan där man kan värva spelare som är under kontrakt och som allsvenskan har skrivit är ett avtal som är under all kritik.

Men Allsvenskan verkar också ha en helt värdelös ledning som inte jobbar för allsvenskan utan sitter i knät på Anders Larsson och SHL. Vore jag ledare för Allsvenskan skulle jag omedelbart byta ut VD Stefan Guiance och ordförande Håkan Svensson som gjort uppgörelsen med den fege ordföranden i förbundet. Är det någon ruter i Hockeyallsvenskan måste man byta styrelse och enas om att få bort Anders Larsson och där såg jag i TV att Hockeyförbundet har en valberedning som tycker att ordf gjort det han ska. Det här visar att efter allt som hänt att det är en total korrupthet för att lyda SHL.

Jag har läst ingressen i en artikel i Aftonbladet men har inte köpt så att jag kan läsa allt. Men bara det som står i ingressen som jag här citerar är helt korrekt.

Leksand köper loss Björn Hellkvist, 43, från Modo.
Sportbladet ställde såklart den givna moralfrågan till våra experter.

”Det stinker. Det är det smutsigaste spel jag varit med om. Det går inte att jämföra med något annat, det är på en helt egen, historiskt låg nivå”.

”Katten på råttan-leken har vi haft länge och den är kanske så grym, men bara att acceptera.”

”Hela kansliet borde jämnas med marken”.
Dessutom går panelen in närmare på hur Hellkvist ska förändra Leksand – och vem som nu ska träna Modo. Slut citat och när jag ska ut och handla köper jag Aftonbladet och jag hoppas att de har kanaler så att man kan få reda på all skit. Det finns ju två personer som fått kicken och som kan berätta sanningen utan att de avslöjas. Hockeyförbundet får inte efterforska källan. Avslöja den korrupta ledningen Aftonbladet

5 kommentarer

 1. Danne

  Den satt fint. Håller med om allsvenskans tankegångar och att det måste kosta för SHL lägen att plocka mogna frukter.

 2. Janne

  Ja de verkar ha mer fokus på att skydda folk som är åtalade för sexuella trakasserier och att lönediskriminera kvinnliga anställda än att försöka utveckla hockeyn.
  Ishockey är tyvärr redan död som ungdomsidrott.
  Det finns snart bara SHL kvar, Hockeyallsvenskan sprattlar fortfarande men div 1 och lägre har förbundet snart lyckats eliminera.
  Om inte något drastiskt sker så kommer dom snart att lyckas eliminera hockeyallsvenskan också.
  Det är dags att städa upp i vänskapskorruptionen och flatheten inom svensk hockey

 3. Janne

  Man kan ju bara hoppas att det blir en väckarklocka nu när till och med huvudtränare med kontrakt använder zlatanstrategin för att gynna sig själva

 4. Bim Magnewall

  Bra skrivet. Hockeyförbundet bör nog skärskådas vad avser både din insändare och Jannes svar. Leksand har alltid hållits om ryggen och har nu precis som Oskarshamn fått ett enastående tillfälle att hanka sig kvar i SHL. Ett lag som nu kan gå i konkurs är KHK. Detta är inte enbart beroende på Covid-19 utan till största delen hockeyförbundets fel. Man tvingade Karlskrona kommun att bygga ut arenan för 80 miljoner och KHK att skuldsätta sig för 9 miljoner för att arenan skulle hålla SHL-klass. KHK har under ett antal år med stora uppoffringar kunnat betala av 6 miljoner. Motsvarande investeringar har sedan Mora och Oskarshamn klarat sig från. Skulle KHK inte klara ut sin ekonomiska situation blir vi i Karlskrona av med ett allsvenskt lag, ett damlag i näst högsta divisionen, ett lag i J-20 elit, J-18 elit, j 16 samt 600 ungdomar i träning. Hockeyförbundet kan se till att förbättra sitt för tillfället dåliga rykte genom att bland annat betala in 6 miljoner till KHK och med det reparera den skada ni ställt till med. Avslutar med en önskning att alla hockeyvänner ställer upp med krav att hockeyförbundet rensar upp i sina led och för fram hockeyn på alla nivåer och inte enbart SHL.
  Bim Magnewall

 5. Bim Magnewall

  Håller med dig och Janne vad avser hockeyförbundet, SHL och allsvenskans ledande personer. När KHK av egen kraft tog sig till allsvenskan tvingades dom och Karlskrona kommun till att investera 7 respektive 80 miljoner för att uppfylla kraven på en så kallad SHL-arena. Året efter togs detta kravet bort vilket har medfört att både Mora och Oskarshamn sluppit bygga om sina arenor för stora belopp. KHK har under ett antal år betat av ett antal miljoner på sin skuld med påföljden att man för närvarande står inför ett konkurshot och detta inte enbart beroende på covid-19. Vid en eventuell konkurs skulle vi i Karlskrona med omnejd mista ett allsvenskt lag, ett damlag i näst högsta divisionen, lag i J-20elit, J18-elit, J-16 samt drygt 600 ungdomar i sin verksamhet. Hockeyförbundet skall skämmas för att de inte går in och löser KHK:s skuld vilka de har åsamkat föreningen. Alla föreningar är inte lika lyckligt lottade som Leksand och Oskarshamn som spelar vidare med många nya miljoner på andra lags bekostnad. Tack för ordet och jag får väl hålla på Löven som håller på att bli lilla KHK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.