Nu ska man använda Artificiell intelligens (AI) i tomatodlingar. Spännande

Nu ska AI användas i tomatodlingar. Det låter hur spännande som helst. Så här beskriver Omni om detta.
Artificiell intelligens kan komma att förbättra och effektivisera tomatodlingen i världen, skriver flera medier. Förra året genomförde fem forskarlag i Sydkorea, Nederländerna och Kina ett försök med att odla tomater i växthus på distans.

Genom att bestämma de ideala förutsättningarna för tomatodling och sedan skapa algoritmer som styr dessa hoppas man kunna odla tomater som kräver minimal mänsklig skötsel.

I Australien har teknikföretaget NEC Corporation inlett ett samarbete med tomatodlingsföretaget Kagome där man använder data som satellitbilder för att föreslå metoder för att maximera tomatskörden. Att använda objektiv data i istället för att förlita sig på expertisen hos enskilda odlare hoppas man ska leda till stabilare skördar, lägre kostnader och ett mer hållbart jordbruk, skriver sajten Foodprocessing.

Ett experiment med AI-odling i Portugal 2019 visade flera fördelar med metoden. Det krävdes mindre gödselmedel än vid traditionell tomatodling och i snitt genererade den AI-styrda odlingen 1,3 gånger större skörd jämfört med skörden hos en genomsnittlig portugisisk tomatodlare. Nu riktar Kagome blicken utanför Australien och hoppas locka europeiska odlare samtidigt som man planerar för ett pilotprojekt i Japan under 2020.slut citat artikel i Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.