Tyvärr tror jag att vi går från frihandel till att det kalla Kriget är på väg tillbaka och ledd av Donald Trump

Man kan undra om USA och Donald Trump är på väg att dra igång det kalla kriget igen. Jag tror faktiskt hans agerande leder dit. För två år sedan drog USA sig ur kärnvapenuppgörelsen med Iran och förra året drog man sig också ur INF-avtalet, som förbjöd landbaserade medeldistansrobotar. Ryssland drog sig ur dagen efter. Nu ska han dra sig ur avtalet om Open Skies. Det framgår vad det kan innebära och innebär i den artikel från Omni som jag citerar härefter.

Donald Trump drar landet ur avtalet Open Skies, meddelar den amerikanska presidenten timmar efter att New York Times fått källuppgifter om saken. Avtalet började gälla 2002 och handlar om att de 34 medlemsländerna får göra omfattande spaningsflygningar över varandras territorium.

USA har länge klagat på Ryssland för att man inte tillåtit flygningar över en rysk stad där amerikanerna tror att kärnvapen kan tillverkas.
– Ryssland följde inte avtalet. Så tills att de följer det kommer vi att dra oss ur, säger Trump till reportrar.Det är det tredje vapenavtalet USA drar sig ur under Trumps ledning, och enligt New York Times är det också ett tecken på att USA planerar att dra sig ur det sista stora avtalet med Ryssland: ”New START”. Slut citat

Det är detta som jag tycker tyder på att vi är på väg att det kalla kriget är på väg tillbaka. Han gör allt han kan för att avleda verksamheten för att därmed kunna vinna presidentvalet.

2 kommentarer

  1. Karl

    jätte dumt av trump att sluta vara med i avtalet kärnvapen är livsfarligt. kan vi inte göra nått så han inte blir president en gång till
    vill inte ha krig är rädd för krig

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Tänk om det gick påverka valet men tyvärr. Vi får nog lita på att folket i USA har tröttnat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.