Lite av varje idag, tjalabränna, odjur på tomten, Björklöven, travhelgen, Ebba Bush , döden kommer förr eller senare

Idag har jag inte haft tid att lägga ut någon blogg förrän nu på eftermiddag. Det är fullt upp på tomten och rabatterna är ställt i ordning men inga sommarblommor sätts ut så här tidigt. Pallkragarna som vi ska sätta grönsaker i har fått vänta då det blåser alldeles för mycket.

Jag har en annan sak som jag pratade med länsstyrelsen om och det är den grävling som förstör allting som vi gör i rabatter och även på gräsmattan men jag har bekanta som kan hjälpa mig att åtgärda problemet.

Det blev ingen målvakt till Löven som man hoppats då han valde att spela kvar i SHL. Är inte Henke på väg tillbaka till Sverige då han knappast blir 1:e eller andra målvakt i NHL linne han väl vara med och föra upp Löven till SHL. Jag tror han håller måttet.

När man inte är ute och läker såren efter tjalabränna så går allt övrig tid åt de närmsta dagarna att fundera över hur man ska hitta alla rätt på V75 då det är en av Europas störst travtävlingar. Som tur är kan travet köra som vanligt men utan publik.

Jag måste ta en kortis från Coronan även idag. Idag tar jag upp Ebba Buch Thor som gapar och skyller på andra. Jag konstaterar att där covid 19 slagit till som värst är i Stockholms län och flera av dess kommuner. De som styr äldreboenden vilket är fel ord är KD are både i Stockholms stad och Solna och länet är Kristdemokrater och det är där som dödligheten varit störst men jag skyller inte på privata utförare för jag förutsätter att de gjort vad som står på beställningen. I flera av kommunerna hr valt bort mycket ur välfärden för att kunna ha låg skatt. Ebba borde skälla på sina egna ordförande varför man inte haft ordning på skyddet och skyddskläderna.

Så till vad man säger är äldreboenden. Det är i inga äldreboenden som folk har dött utan det är på särskilda boenden och vård och omsorgsboende som man ibland kallar det. De personer som kommer dit är de som inte klarar sig med hemtjänst och behöver hjälp med nästan allt. De som på dessa boenden lever i snitt 6 månader. Du läste rätt just 6 månader i snitt. Om det då kommer en pandemi så är det många som dött lite tidigare. Jag tillhör de som litar på den bedömning man gör när man i te mixtrar så mycket med patienterna och tror inte att Yngve Gustavsson har rätt. De som är ute i verksamheten vet nog bättre vad som ska göras än de som sitter på läktaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.