Nu är det full rulle på jobbet med blommor och rabatter men vill inte ha nattfrost

Nu är det full fart för att få sommarblommorna i jorden och det är ont om en del plantor som redan är slut. I går gjorde vi oss en sväng från Långvattnet och in till stan just för att köpa sommarblommor. Det kallar vi de som är ettåriga. Vi gjorde som vanligt åkte till Ekmans blommor där vi i regel handlar om de har de blommor vi ska ha. Inger har gjort en lista så hon vet exakt vad hon ska ha och igår tog vi också hjälp med att få tag i några andra som kan betecknas som likvärdiga och det blev många nya i stället för det vi tänkt.

Vi har sagt att vi inte sätter ut blommor förrän den 10 juni för att de inte ska frysa bort. I går hade vi inte planterat dem utan det håller vi på att göra färdigt idag men det blir färdigt under eftermiddagen i dag.I natt klarade vi frosten knappt men skulle tro att idag blir det nog att lägga fiberduk över planteringarna. Jag mötte självklart Stefan på Ekmans blommor och de har utvecklat området mycket sedan ett par år sedan. Och jag tycker det blev tur att han inte sålde bort en del av området. Men det stoppades mer eller mindre av flyget. Jag sa till honom redan då att han borde utveckla det själv för läger är hur bra som helst och det är även lätt att hitta dit. Det är bra för Ekmans blommor har funnits oerhört länge där man även sysslade med torghandel men skulle jag tippa är det mycket mer lönsamt nu på Teg än vad det var på torget. Stefans fru hon är en Ekman och hennes far Gösta kände jag väl liksom Göstas far för de sysslade även med trav och de kallades Stall Melodi. Tyvärr kommer jag just nu inte ihåg namnet på Stefans fru då jag inte haft så mycket att göra med henne annat än när vi handlat där. Jag tycker och tror att som det nu utvecklats är det bra för dem men även för Umeborna. Det är besvärligt när man möter så många man känner men det är svårt att samtala när det gäller att hålla avstånden. Nu blir det ut att plantera färdigt och sedan angripa tjälabrännan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.