Tyskland beslöt av avveckla kärnkraften till 2022 och nu ska man avveckla kolkraften. Modigt och klokt

Tyskland som tidigare varit ett land som spytt sin avgaser från kolet blir en föregångare inom miljöområdet. Nu ska man stänga av kolkraften till senast 2038 vilket jag tycker låter som en kort tid. Man ska samtidigt komma ihåg att man tidigare fattat beslut om att avveckla kärnkraften till 2022. De ska även ersätta både kärnkraften och kolen som energikällor, vad som de ska ersättas med vet jag dock inte, speciellt kolen. Omställningen av kol till andra energikällor beräknas kosta 40 miljarder Euro.

Jag tycker det är bra gjort av Tyskland om vi vill att jordklotet ska överleva då vi ständigt ser vad som händer negativt på miljösidan. Arktis håller på att tina bort liksom permafrosten. Vi får då hoppas att inte andra länder ökar kolanvändningen där Kina har en stor del av världens reserver av kol. Tyskland har nu tagit ett stort och viktigt steg men det gäller att även andra länder i EU följer efter och inte minst Ryssland och Kina. Vi har ont om tid för att rädda planeten Jorden. Forskningen är rädda för att fisken i haven dör ut om vattentemperaturen stiger i världshaven med 1,5 grader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.