Det måste vara något som inte tål dagens ljus i Donald Trumps deklarationer

USA ligger långt efter i vissa saker. Det är framför allt vad som är offentliga handlingar och vad alla personer har för taxerad inkomst. I Sverige är det vanligt att media tar upp hur deklarationen ser ut. Under 4 år har man begärt att få ut Trumps deklaration men han har inte lämnat ut den. Nu har högsta domstolen sagt att han måste men det verkar som även att det kan ta lång tid att få ut den innan valet har skett. Självklart är det märkligt att han inte lämnat ut den för alla tidigare presidenter har gjort det. Det måste bero på att det finns saker i hans deklarationer som inte tål dagens ljus. Jag lägger ut några artiklar från Omni om detta och de ser ut som följet

USA:s president Donald Trump måste lämna ut sin deklaration till åklagarmyndigheten i New York enligt ett beslut i högsta domstolen, uppger amerikanska medier. Kongressen får däremot inte ut uppgifterna.
Manhattans distriktsåklagare Cyrus R Vance Jr undersöker bland annat om Trumps organisation har försökt att dölja pengatransaktioner för att tysta två kvinnor, varav den ena är porrstjärnan Stephanie Clifford också känd som Stormy Daniels.

Trumps politiska motståndare har efterfrågat uppgifterna i flera år men Trump har vägrat lämna ut dem vilket har lett till spekulationer om att det där skulle finnas eventuella ekonomiska oegentligheter.

Artikel 2 Omni
Torsdagens beslut från den amerikanska högsta domstolen om president Donald Trumps deklarationer är juridiskt dåligt för presidenten – men politiskt riktigt bra, skriver CNN:s Chris Cillizza i en analys.
”Besluten gör att Trump undviker ett domedagsscenario: Allmänheten får inte en detaljerad inblick i hans finansiella historia innan han är tvungen att möta väljarna igen”, skriver Cillizza.

Domstolen kom fram till att New Yorks åklagarmyndighet ska få begära ut presidentens deklarationer och i ett annat domslut att kongressen inte ska få det.
Flera politiska kommentatorer och experter enas om att det kommer att ta tid innan allmänheten får se uppgifterna men DN:s Martin Gelin menar att det ändå är ett ”rejält bakslag” för Trump.
”Frågan om skattedeklarationer kommer nu att hänga över honom under hela valkampanjen”, skriver han

Artikel 3 Omni
Demokraterna i den amerikanska kongressen är fortsatt hoppfulla om att få ta del av president Donald Trumps skatteuppgifter och tänker fortsätta kämpa för att få dessa. Det sa representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi efter högsta domstolens besked om att kongressen inte får ut uppgifterna.

– En noggrann läsning av högsta domstolens besked om presidentens finansiella uppgifter är inte goda nyheter för president Trump, sa hon.
Den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden postade återigen en video på Twitter där han uppmanar Trump att visa sin deklaration.
– Herr president, till och med Richard Nixon visade sin deklaration. Herr president, lämna ut deklarationen eller håll käften, säger han. Slut citat Omni om Trumps deklarationer

Jag tycker det är märkligt detta och nog finns det en hund begraven för han den där presidenten har något som inte tål dagens ljus annars skulle han inte bete sig som han gör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.